CIJENA? 5.000 EURA

OTAC PRODAVAO KĆER PREKO SKYPEA 'Ma ne bismo mi prodali naše dijete, taman posla'

 Marko Miščević/CROPIX

'Pozvao nas je čovjek i pitao da li može prijaviti slučaj trgovine maloljetnicom, ali da ostane anoniman. Ispričao je kako je prisustvovao razgovoru oca djevojčice i svog susjeda u kojem je čuo da je otac ugovorio prodaju kćerke. Dao nam je podatke, adresu, vidjeli smo da je slučaj ozbiljan i obavijestili Centar za socijalni rad i tužilaštvo', kažu u beogradskoj policiji.

Policija je istragom utvrdila da je dotična obitelj iz beogradskog Železnika nekoliko mjeseci ranije bila u Austriji i Njemačkoj, gdje su pričali da imaju kćerku 'koja nije imala dečka, ali čeka pravu priliku'.

'Otac je preko Skypea u nekoliko navrata pričao o prodaji njegove kćerke i udaji u Švedskoj. Bukvalno su razgovarali s mladoženjinim ocem, a cifra je bila 5.000 eura. Počeli su da ugovaraju detalje svadbe i puta djevojčice u Švedsku', kažu u policiji.

Otac je u policiji negirao te tvrdnje i rekao da se radi o šali.

'Ma to nije točno. Mi smo se šalili. Razgovarali smo sa prijateljem iz Švedske koji ima sina. Onako u priči s njim rekli smo da bismo mogli da budemo prijatelji. Spominjali smo novac, ali kroz troškove. Kako dijete da otputuje tamo, šalili smo se da to košta. Pa ne bismo mi prodali naše dijete, taman posla', kaže otac.

Centar za socijalni rad je zabranio da djevojka bez posebnog odobrenja napušta Srbiju, a porodica će biti pod kontrolom centra i policija će na njih „obratiti pažnju“, navodi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:30