PUTINOV KRITIČAR

Osuđen Navalni: 'Baš me briga, neću šutjeti!'

Navalni je rekao da ga ne brinu takve zabrane
 AFP

MOSKVA - Rusko pravosuđe je u utorak oporbenog aktivista Alekseja Navalnoga proglasilo krivim za klevetu jednog zastupnika i odredio mu kaznu od 300.000 rubalja (6.000 eura), izvijestio je AFP.

Sud tom prilikom nije odlučio u kaznu zatvora pretvoriti kućni pritvor koji mu je ranije određen drugom presudom, kao što su strahovali njegovi pobornici.

Rusko pravosuđe je Navalnom predbacilo da je neutemeljeno na društvenoj mreži Twitter moskovskog gradskog zastupnika Alekseja Lisovenka nazvao toksikomanom.

Navalni je rekao da ga ne brinu takve zabrane.

"Neću šutjeti i ako i ne dokažem ništa na sudu, učinit ću sve da vam dokažem da sam nedužan", napisao je na svom Facebook profilu, što je popratio dokumentima kojima je želio pokazati svoju nedužnost u aferi.

On je uz brata Olega optužen za prijevaru na štetu francuske kozmetičke tvrtke Yves Rocher za što mu prijeti do 10 godina zatvora.

Zatvorske vlasti su odmah objavile da pokreću istragu zbog kršenja uvjeta kućnog pritvora Alekseja Navalnoga, kojem je zabranjeno korištenje interneta i telefona.

Taj odvjetnik i žestoki protivnik Vladimira Putina je putem interneta obznanio afere korupcije u koje su upleteni visoki ruski dužnosnici.

Njegov blog su u ožujku blokirale ruske službe za kontrolu medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:42