SLUČAJ ŠTRPCI

OPTUŽNICA NAKON 22 GODINE Krvnici oteli 20 ljudi iz vlaka, masakrirali ih i bacili u rijeku!

 Wikipedia

Tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu završilo je predistražni postupak protiv pet osoba osumjičenih u predmetu "Štrpci" i na osnovu prikupljenih dokaza, idućih će dana podići optužnicu, izvještava Blic.

Kako se navodi u priopćenju, na osnovu naredbe tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića postupak se u Srbiji vodio protiv Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Zajednički istražni tim je godinu i pol dana na području Srbije i BiH ispitao više stotina svjedoka i prikupio dokaze neophodne za podizanje optužnice.

Akcijom dva tužiteljstva 5. prosinca 2014. uhićeno je ukupno 15 osumnjičenih osoba - pripadnika VRS i paravojne formacije 'Osvetnici' - pet na teritoriju Republike Srbije i deset na teritoriju BiH, zbog sumnje da su 27.03.1993. sudjelovali u otmici i ubojstvu 20 putnika iz vlaka koji je prometovao na relaciji Beograd - Bar.

Osumnjičeni se terete da su otete putnike odveli u školu u Prelovu, opljačkali i pretukli, da bi ih potom odveli do napuštene kuće blizu obale rijeke Drine gdje su ih hicima iz vatrenog oružja ubili i bacili njihova tijela u Drinu.

U oklici jezera Perućac su 2010. nađeni i identificirani posmrtni ostaci Rasima Ćorića, Jusufa Rastodera, Halila Zupčevića i Ilijaza Ličine.

Još se traga za tijelima Esada Kapetanovića, Fehima Bakiju, Šeća Softića, Rafeta Husovića, Senada Đečevića, Ismeta Babačića, Tome Buzova, Adema Alomerovića, Muhedina Hanića, Safeta Preljevića, Džafera Topuzovića, Fikreta Memovića, Fevzije Zekovića, Nijazima Kajevića i Zvezdana Zuličića, izvještava Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:46