NOVA GLASNOGOVORNICA

'OPROSTITE, NE ZNAM ŠTO ŽELITE DA PROMIJENIM' Aplikacija Siri upala u press konferenciju baš u pravom trenutku i nasmijala sve prisutne

Popularna aplikacija Siri prekinula je press konferenciju u Bijeloj kući kako bi pokušala odgovoriti na pitanje o iranskom nuklearnim programu. No nije uspjela.

Tajnika za medije, Josha Earnesta, novinari su upravo rešetali vezano uz neuspjeh predsjednika Obame da osigura podršku Republikanaca, kad se oglasila popularna glasovna funkcija.

Novinar je Earnesta pitao je li predsjednik uzrujan što nije uspio pridobiti više članova oporbe, kad je Siri svojim prepoznatljivim, jednoličnim glasom odgovorila: 'Oprostite, nisam sigurna što biste željeli da promijenim.'

Okupljeni novinari prasnuli su u smijeh, a zahihotao se čak i Earnest. 'To je bilo baš u pravi trenutak', u pozadini se čuo neki ženski glas.

Novinari su se poslije šalili da nije sigurno je li to Siri odgovarala u svoje ili u ime Bijele kuće.

'Hoće li i Sirin odgovor biti u transkriptima s presice?', pitao je poslije na Twitteru reporter Jared Rizzi.

Inače, aplikacije Siri omogućuje korisnicima iPhonea, iPada i ostalih Apple uređaja telefoniranje i slanje poruka koristeći glasovne komande. Kad je aktivirana, ova usluga odgovara na postavljena pitanja i naredbe bez obzira jesu li namijenjene njoj ili nisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:39