VELIKA BRITANIJA

Općina izbacila nesnosnog susjeda koji je ostale maltretirao glasnom glazbom i rasističkim izjavama

Nakon zabrane pristupa ipak se vratio, organizirao bučnu zabavu i demolirao stan
 Google

Dave 'Tehno' Lea (45), susjed iz noćne more, izbačen je iz općinskog stana u Mary Carpenter Placeu u Bristolu nakon što je gotovo godinu dana maltretirao susjede glasnom glazbom i rasističkim izjavama.

Glazbu bi "navinuo do daske" i puštao je "u svako doba dana i noći", ispričali su susjedi, a jednom ih je prilikom tako terorizirao puna dva dana. Osim toga, primao je "stotine" posjetitelja koji bi isto navraćali u svako doba dana, dobacivao bi neprikladne komentare svim susjedima koji nisu bijelci, i često bi s uzice pustio psa da sam trči susjedstvom.

Njegov je prvi susjed, koji za britanske medije nije želio otkriti svoje ime, izjavio da mu se život stubokom promijenio otkad je Lea odselio, i da tek sada ponovno može biti sretan čovjek.

Nakon što mu je zabranjeno prići svom nekadašnjem stanu na bliže od 100 metara, Lea se ipak jednom vratio. Organizirao je bučnu zabavu i potpuno uništio stan, nakon čega je općina ulaz u stan zabarikadirala metalnim vratima. Lea je u međuvremenu nestao, ali je općini ostao dužan 175 funta za troškove.

Jedan je drugi susjed rekao da se očito radi o čovjeku kojemu je potrebna pomoć i da je jedan od uzroka njegovog ponašanja sigurno i pretjerana konzumacija alkohola.

- On je bio problematičan susjed, ali i primjer osoba kakvima općina dodjeljuje stanove . Sigurno su znali s kime imaju posla i prije nego što je ovdje dobio stan.

Ovu izjavu općina nije željela komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 21:13