TERORISTIČKA MREŽA

OPASNI DŽIHADIST U RUKAMA POLICIJE Francuski ministar objavio sretnu vijest: 'Uhitili smo čovjeka koji je pripremao još jedan napad na Pariz!'

 Francuska policija

Francuska policija uhitila je u četvrtak navečer pokraj Pariza muškarca koji je osumnjičen da je planirao napad na glavni grad Francuske. Riječ je o Redi Kriketu koji je prošle godine bio osuđen u Belgiji zajedno s kolovođom krvavih napada na Pariz, Abdelhamidom Abaaoudom.

Kriket je u odsutnosti osuđen jer je bio dio džihadističke mreže koja je planirala otići u Siriju, kažu policijski izvori, a prenosi Sky News. Nakon njegovog jučerašnjeg uhićenja u Parizu francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izjavio je da je osumnjičen zbog "planova o napadu na visokoj razini".

- On pripada terorističkoj mreži koja je željela izvršiti napad u Parizu - kazao je Cazeneuve. No, također je istaknuo da nema opipljivih dokaza koji bi uhićenog povezali s izvršenim napadima u Parizu i Bruxellesu.

Podsjećamo, belgijska policija je u četvrtak uhitila šest osoba u okviru istrage terorističkih napada koji su izvršeni u utorak u Bruxellesu, priopćio je ured saveznog belgijskog tužiteljstva.

U priopćenju se kaže da je šest osoba uhićeno tijekom policijskih pretraga u bruxelleskim četvrtima Schaerbeek na sjeveru grada i Jette na zapadu, te u samom središtu grada.

Odluka o podizanju optužnica protiv osumnjičenih bit će donesena u petak a ostale pojedinosti o uhićenjima nisu iznesene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:32