NAPAD U PARIZU

ON JE IGRAO NA STADE NA FRANCEU, ONA JE BILA U DVORANI BATACLAN Drama francuske zvijezde: 'Hvala Bogu, sestra je živa...'

Pariz, Francuska, 131115.U nizu teroristickih napada koji su u petak navecer pogodili Pariz ubijeno je najmanje 120 ljudi.Ozlijedjeno je oko 200 ljudi, od kojih 80 tesko.Napadi su izvedeni u koncertnoj dvorani Bataclan, blizu stadiona Stade de France, u pariskim restoranima Le Carillon, Le Petit Cambodge i La Belle Equipe te u trgovackom centru Les Halles u 10. i 11. cetvrti. Na fotografiji: evakuacija i zbrinjavanje ljudi ozlijedjenih u napadu na koncertnu dvoranu Bataclan.Foto: Stephane Allaman / SIPA / CROPIX *** Local Caption *** 00730519
 Stephane Allaman/ SIPA / CROPIX

Sestra Antoinea Griezmanna, donedavnog suigrača Marija Mandžukića u Atlético Madridu, preživjela je teroristički napad u pariškoj dvorani Bataclan, istaknuo je napadač nogometne reprezentacije Francuske.

U petak kasno navečer poginulo je oko sto osoba kada su na koncert američke grupe Eagles of Death Metal upali naoružani napadači otvorivši vatru na okupljene posjetitelje.

„Hvala Bogu moja sestra je uspjela izaći iz Bataclana. Sve moje molitve su uz žrtve i njihove obitelji. Živjela Francuska!“, napisao je 24-godišnji Griezmann na društvenim mrežama u subotu.

Njegova sestra Maude (27) javila mu se mobitelom nakon neizvjesnosti koja je trajala sat vremena, pišu španjolske novine El Mundo. Na koncertu je lakše ranjen jedan Španjolac te je izvan životne opasnosti.

Antoine Griezmann sinoć je sudjelovao u pobjedi od 2-0 u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke na stadionu u Parizu, u čijoj blizini je izveden jedan od povezanih napada.

Prema posljednjim podacima u terorističkom napadu Islamske Države poginulo je 128 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:43