DRŽAVA GA LIJEČILA?

Odvjetnik: Mladić se 2009. liječio u poznatoj klinici u Beogradu. Primao je i kemoterapiju!

Mladić, koji je proveo prvu noć u haaškom pritvoru, mogao bi se već danas pojaviti pred sudom i očitovati o optužnici koja mu je sinoć uručena, ali vjerojatnije je da će to biti sutra ili u petak.
beograd 210206ratko mladic foto matija kokovic-desk-

Odvjetnik Ratka Mladića Miloš Šaljić tvrdi da ima medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da je Mladić od travnja do srpnja 2009. bio na liječenju u jednoj beogradskoj klinici. Mladić je tada bio operiran i primao kemoterapiju, izjavio je Šaljić za B92, dodajući da je podatke i dokumente dobio od agenta CIA-e.

Kaže i da je riječ o poznatoj državnoj klinici, ali odbio je otkriti kojoj, te da je dokumentaciju predao Specijalnom sudu.

- Zasad moram čuvati izvor, ali sam dokument bez zaglavlja klinike dao na uvid sudu, koji je obećao da će izvršiti provjeru ispitivanjem postojanja takve bolesti kod Mladića, ali do toga nije došlo - rekao je odvjetnik Šaljić.

SPECIJAL: Sve o uhićenju Ratka Mladića pročitajte ovdje

Mladić, koji je proveo prvu noć u haaškom pritvoru, u petak će se pojaviti pred Sudom i očitovati o optužnici koja mu je sinoć uručena, javlja AP.

U međuvremenu, srpska BIA provjerava tri lokacije u okolici Beograda, na kojima se Mladić možda skrivao posljednje tri godine, piše Blic, dodajući da je riječ o lokacijama u Moštanici, Sremskoj Mitrovici i selu Šušnjaru kod Lazarevca.

- Sve tri lokacije su pretresane nekoliko puta u posljednje tri godine. Nema konkretnog dokaza da je Mladić boravio u tim mjestima, ali tamo žive njegovi rođaci i moguće je da se u nekom razdoblju tamo skrivao – kaže izvor Blica, dodajući da još nije utvrđeno koliko je dugo Mladić bio u Lazarevu, gdje je uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:54