ŽRTVA KORONAVIRUSA

Od Covida-19 umro BiH ministar: Stanje mu se pogoršalo prije 10 dana, bio je na respiratoru

Da je pozitivan na koronavirus doznao je 22. lipnja, stanje mu se pogoršalo prije desetak dana, a jučer je priključen na respirator
Salko Bukvarević
 Youtube

Salko Bukvarević, federalni ministar u vladi Bosne i Hercegovine zadužen za boračka pitanja, preminuo je jutros u Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, piše Klix.ba.

Bukvarević je bio pozitivan na koronavirus, a prije desetak dana smješten je u bolnicu zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja praćenog otežanim disanjem.

Prethodnih dana je imao podršku kisikom, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila. Zbog toga je jučer prijepodne priključen na respirator.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Osnovnu školu (1982.) i Visoku tehničku školu za građevinarstvo i geodeziju (1986.) završio je u Tuzli. Godine 1996. stekao je dodiplomsku diplomu na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, magistrirao je 2004., a na kraju i doktorirao 2011. godine. Izabran je za vanrednog profesora na ovom fakultetu.

Od 2015. obnašao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH.

Dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica za vrijeme rata i mira, piše portal Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 23:29