STRAVIČAN PLAN

Objavili listu za odstrel na Facebooku, ubili trojicu tinejdžera. Tko je sljedeći?

Imena trojica mladića nalaze se na popisu 69 tinejdžera iz kolumbijskog grada Puerto Asisa, kojima se naređuje da napuste grad u roku od tri dana ako žele ostati živi
 Sipa

ZAGREB – Kolumbijska policija istražuje jesu li ubojstva trojice mladića u gradu Puerto Asis povezana sa listom za odstrel koja kruži Facebookom.

Imena trojica mladića nalaze se na popisu 69 tinejdžera iz Puerto Asisa, kojima se naređuje da napuste grad u roku od tri dana ako žele ostati živi.

Diego Ferney Jaramillo (16) i Eibart Alejandro Ruiz Munoz (17) hicima je ubio snajperist dok su se vozili na motoru. Bilo je to 15. kolovoza. Tih dana na internetu su se pojavile list za odstrel, a policija ih isprva nije shvatila ozbiljno.

Kada je pet dana kasnije ubijen i treći mladić, Norbey Alexander Vargas, obitelji mladića s liste su na kućnu adresu primile letke prijetećeg sadržaja. "Molimo vas, kao rođake, recite im da napuste grad u roku od tri dana ili ćemo biti prisiljeni djelovati kao 15. kolovoza".

Tek tada je policija prijetnje shvatila ozbiljno te u grad uputila dodatne policijske postrojbe te internetske stručnjake kako bi uhvatili ubojice.

Prijetnje su izazvale paniku među lokalnim stanovništvom, pa su neki doista napustili grad. U ponedjeljak je na Facebooku osvanula nova lista – s imenima 31 djevojke iz Puerto Asisa.

Policija zasad nije objavila koga sumnjiči za prijetnje i ubojstva, no poznato je da u tom području djeluju dvije ozloglašene bande – FARC i 'Los Rastrojos'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:22