ISPOVIJEST DJEVOJKE

OBITELJSKI HOROR 'Očuh me osam godina silovao, a majka mi se smijala. Osjećam se užasno'

 Dorian Horvat/CROPIX

Brutalno silovanje koje se počelo događati još 2006. prijavila je ovoga tjedna D. P. (22) iz sela Sukova kod srpskog grada Pirota, nakon čega su uhićeni Dragan i Suzana Pejčić, javlja Blic.

Očuhovo osmogodišnje silovanje u obiteljskoj kući cijelo vrijeme je bilo pod blagoslovom njezine majke Suzane.

- Od 14. godine me je silovao nekoliko puta. Majka je cijelo vrijeme znala za to, ali nije reagirala. Ponekad nas je namjerno same ostavljala u kući, dok je navodno odlazila čuvati ovce. Bio je prema meni grub i bahat, prijetio mi je da ću zažaliti ako nekome prijavim - ispričala je silovana djevojka.

Slučaj je prijavila nakon što više nije mogla izdržati teror.

- Počela sam se viđati s jednim dečkom iz Pirota, boravila sam kod njega po nekoliko dana, a očuh je zbog toga bio ljubomoran. Počeo me uznemiravati i slati poruke dok sam bila kod dečka koji se zbog toga ljutio i nije mi više dopustio da budem kod njega, pa sam se morala vratiti u obitelj. Nisam više mogla izdržati i odlučila sam sve prijaviti - rekla je djevojka koja je uplakana ispričala i što je za vrijeme silovanja radila njena majka.

- Nekoliko puta je gledala dok me siluje. Smijala mi se. Osjećam se užasno - kroz plač je ispričala D. P.

Susjedi su bili iznenađeni uhićenjem.

- Nemamo riječi. Čuli smo što se dogodilo. Nismo ništa primijetili što bi nagovještavalo da se tako nešto strašno događa - kazali su mještani, piše Blic.rs.

Milenko i Milovanka Pejčić, baka i djed silovane djevojke kažu da su u šoku i da se ne mogu smiriti. Kažu da je očuh njihove unuke bio prijeke naravi i da su prije četiri godine s njim prekinuli sve kontakte.

- Unuka je dolazila kod nas. Uvijek je bila nasmijana i vesela. Ponekad bi bila uznemirena, ali ništa nije govorila. Kći i unuka su sve radile u kući. Čuvale su ovce. Kći je povremeno išla sama s ovcama, a unuka je ostajala sama u kući. Što se za to vrijeme događalo, ne znam. Do srednje škole je spavala kod nas, a tijekom dana je bila s njima u kući i pomagala oko stoke - kaže djed.

Dok on priča, baka Milovanka cijelo vrijeme plače.

- To što je on radio i učinio se sada doznalo. Kći nikada nije pričala što se događalo u kući. S njim smo sve kontakte prekinuli prije četiri godine. Ne idem kod njih niti on dolazi kod nas. Ništa nismo mogli čuti od nje, mada je ponekad dolazila dosta uznemirena. Pitamo je što se događa, ali ništa nije htjela reći - objašnjava djed za Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:27