BORN IN THE USA

Obama popustio pritiscima: Objavio rodni list i dokazao kako je rođeni Amerikanac

'Ne trebamo se baviti budalaštinama, imamo važnijih problema. Uostalom, ja imam većih problema od ovoga', rekao je Obama nakon što je objavio rodni list
 AP

Multimilijarder Donald Trump je u svojoj kampanji za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država napao aktualnog predsjednika Baracka Obamu tako što je u više navrata naglasio kako on uopće nije Amerikanac , već da je rođen u Keniji. Bijela kuća te je tvrdnje obacila dokazavši kako je Obama uistinu Amerikanac.

Javnosti je ustupljen njegov rodni list, na kojem se vidi kako je Barack Hussein Obama II. rođen na Havajima 4. kolovoza 1964. godine. Cijelu situaciju komentirao je pred novinarima i sam Obama.

- Ne trebamo se baviti budalaštinama, imamo važnijih problema. Uostalom, ja imam većih problema od ovoga - rekao je Obama nakon što je najodogovorniji za komunikaciju s medijima u Bijeloj kući Dan Pfeiffer objavio dokument na internetu.

Posebno je ovim razvojem događaja zadovoljan Donald Trump jer smatra kako je učinio veliku stvar samim time što je Obama uopće želio dokazati mjesto svog rođenja. Naime, mnogi su nagađali kako nije Amerikanac jer je 2008. godine u svojoj kampanji objavio skraćenu verziju rodnog lista, u kojem ne pišu svi detalji o njegovu rođenju.

Nakon ove sitne provokacije i rješenja cijelog "problema", Obama se može mirno prepustiti predsjedničkoj kampanji , ali prvo mora otkriti koji će ga republikanac izazvati na izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:16