ČESTITKA IZ SAD-a

OBAMA POHVALIO NAROD AFGANISTANA 'Ovi izbori su ključni za osiguranje demokratske budućnosti'

US President Barack Obama smiles before delivering a speech at the Palais des Beaux-Arts (Palace of Fine Arts - BOZAR) in Brussels on March 26, 2014. Obama said Russia stood "alone" on the Ukraine crisis as he paid his first ever visit to European Union headquarters, cementing Western opposition to the takeover of Crimea. AFP PHOTO / Saul LOEB
 SAUL LOEB/AFP

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama čestitao je milijunima Afganistanaca koji su u subotu glasali na predsjedničkim izborima, ocjenjujući to prekretnicom u njihovim nastojanjima da preuzmu odgovornost za vođenje zemlje.

"Pohvaljujemo afganistanski narod, snage sigurnosti, sve koji su sudjelovali u provedbi izbora te pozdravljamo veliki odziv", stoji među ostalim u priopćenju američkog predsjednika. Prema neslužbenim podacima na izbore je izišlo oko 58 posto od 13,5 milijuna glasača.

"Ovi su izbori ključni za osiguranje demokratske budućnosti Afganistana, kao i za trajnu međunarodnu potporu...Sjedinjene Države nastavljaju podupirati suveren, stabilan, jedinstven i demokratski Afganistan i radujemo se nastavku našeg partnerstva s novom vladom koju će izabrati afganistanski narod", poručio je Obama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 18:50