DŽIHADISTIČKA LAŽ

Obama kaže da Zapad nije u ratu protiv islama

"Sjedinjene Države učinit će još više u borbi protiv ideologija koje siju mržnju. Danas vas pozivam da nam se u toj borbi pridružite", kazao je Obama
PETERSBURG, RUSSIA - SEPTEMBER 06: In this handout image provided by Host Photo Agency, (L-R) Enrico Letta, President of the Italian Council of Ministers, U.S. President Barack Obama, Australian Minister for Foreign Affairs Bob Carr and British Prime Minister David Cameron attend the second working meeting of the G20 heads of state and government, heads of invited states and international organizations at the G20 Summit on September 6, 2013 in St. Petersburg, Russia. Leaders of the G20 nations made progress on tightening up on multinational company tax avoidance, but remain divided over the Syrian conflict as they enter the final day of the Russian summit. (Photo by Sergey Guneev/Host Photo Agency via Getty Images)
 Handout / 2013 Host Photo Agency

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je oštro kritizirao tvrdnju pripadnika nekih terorističkih organizacija, prema kojoj je Zapad u ratu protiv islama, jer je to "obična laž".

"Muslimanske zajednice, koje čine i intelektualci i vjerski čelnici odgovorne su boriti se ne samo protiv pogrešnih interpretacija islama već i protiv laži o tomu da smo angažirani na sukobu civilizacija", rekao je Obama posljednjega dana summita posvećenog posebno borbi protiv džihadističkih grupa.

"Tvrdnja prema kojoj je Zapad u ratu s islamom obična je laž i na nama je da je odbacimo", rekao je američki predsjednik pred šezdesetak predstavnika zemalja koji su se sastali u Washingtonu. "Taj je pojam temelj na kojemu teroristi grade svoju ideologiju i pokušavaju opravdati nasilje", kazao je.

Podsjetivši da je u rujnu 2014., na sastanku Opće skupštine UN-a u New Yorku pozvao na iskorjenjenje ekstremizma, američki predsjednik pozvao je sve prisutne da iznesu konkretne prijedloge o tomu na idućoj sjednici koja će se održati na jesen.

"Sjedinjene Države učinit će još više u borbi protiv ideologija koje siju mržnju. Danas vas pozivam da nam se u toj borbi pridružite", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:39