KRVAVI OBRAČUN

Nožem ubio prijatelja pod utjecajem droge

Fight, wild man with white painted face and full body black paint
 FernandoCortes.com / iStock / Getty Images

Jedan Kanađanin zaklao je Britanca nožem nakon što su obojica konzumirali halucinogenu biljku ayahuasca u "duhovnom" centru smještenom u peruanskom dijelu Amazone, piše Guardian.

Svjedoci su potvrdili da je 29-godišnji Joshua Andrew Freeman Stevens ubio Unaisa Gomesa (26) u samoobrani nakon što ga je Gomes navodno napao nožem tijekom spiritualne ceremonije oplemenjene korištenjem ayahuasce, rekao je šef policije u tom području Normando Marques. Kanađanin se sada nalazi u pritvoru, dodao je Marques.

Halucinogeno sredstvo Ayahuasca je zapravo kombinacija amazonskog vina i bilje koja sadrži dimetiltriptamin. Zajednički izazivaju psihodelična iskustva kod korisnika te se inače ne povezuju s nasilnim ponašanjem.

Detalji krvave smrti još su nejasni, no jedan od svjedoka rekao je kako je Gomes uzeo nož iz kuhinje i napao Stevensa koji ga je na kraju ubio tim istim nožem, s više uboda u trbuh i prsa.

Alternativni zdravstveni centar Feniks Ayahuasca nije komentirao tragični incident, već su na Facebooku samo dodali kako je to mjesto sigurno za eksperimentiranje s lijekovima na bazi biljaka i otkrivanje "samog sebe".

Turizam baziran na korištenju ayahuasce u velikom je porastu u Peruu u zadnjim godinama, gdje lokalni šamani u raznim centrima nude posjetiteljima halucinogeni napitak pod njihovom kontrolom. Sredstvo je popularno među turistima jer navodno liječi depresiju i druge mentalne probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:09