POMAHNITALI MUŠKARAC

NOVI TEROR U FRANCUSKOJ Manijak nožem izbo vojnike koji su čuvali židovski centar: 'Preziva se kao pariški napadač'

 AFP

Pomahnitali muškarac nožem je u utorak u francuskoj Nici napao trojicu vojnika koji su držali stražu pred lokalnim židovskim centrom. Jedan je zadobio ozljede na području ruke, a druga dvojica na licu.

Prema prvim informacijama, vojnici nisu u teškom stanju, a pred centrom su stražarili u sklopu velike antiterorističke operacije koja je u Francuskoj započela nedugo nakon masakra u redakciji satiričkog lista Charlie Hebdo u Parizu i u jednoj pariškoj košer trgovini.

Muškarac je uhićen na mjestu događaja, a identificiran je kao Moussa Coulibaly. Isto je prezime nosio i napadač u spomenutoj košer trgovini, ali zasad nije poznato jesu li dvojica u ikakvom srodstvu. Prezime Coulibaly je, inače, relativno često među francuskim državljanima malijskog porijekla

Francuske su vlasti policiju i vojsku nedavno angažirale na čuvanju lokacija i institucija koje bi se mogle naći na meti novih terorističkih udara islamističkih ekstremista.

U tjednima prije pariškog masakra u nekoliko francuskih gradova zabilježeno je više napada nožem na otvorenom za koje su također okrivljeni radikalni islamisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:21