PUCNJAVA U SAD-u

NOVI ŠOKANTAN ZLOČIN U ŠKOLIMlada učiteljica uhvatila puškuubojice i spasila đake od smrti

Nakon što ga je omela u punjenju oružja ubojica si je pucao u glavu

U školi u gradiću Marysvilleu u državi Washington, nedaleko od Seattlea, pomahnitali učenik ubio je jednog kolegu te ranio njih četvero, nakon čega se ubio.

No, kako javljaju tamošnji mediji, masakr bi vjerojatno bio i gori da nije bilo hrabre nastavnice Megan Silberberg koja je imala hrabrosti, dok je suludi ubojica mijenjao šaržer, uhvatiti 15-godišnjeg Jaylena Fryberga za ruku te ga je tako omela da nastavi svoj krvavi pohod. Nakon toga si je mladić pucao u vrat.

DJEČAK PUCAO PO KOLEGAMA PA SE UBIO 'Šokirani smo. Bio je popularni sportaš i izgledao tako sretno'

- Mislim da nas je Megan spasila. Uhvatila je ubojicu za ruku i nije mu dala da puca. Ona je pravi heroj - kazao je učenik Erick Servantes koji je prvi nazvao policiju.

Pucnjava se dogodila u školskom restoranu kada je mirni i popularni učenik te član školskog ragbi kluba, inače pripadnik indijanskog plemena Tulalip, upao u prepunu menzu. Odličan učenik otvorio je vatru jer je, navodno, izbačen iz školskog kluba, što ga je jako pogodilo te je zbog toga bio i predmet sprdnje svojih razrednih prijatelja.

S jednim od njih, koji je nastradao u pucnjavi, koji dan ranije se potukao. Neki, pak, navode da je bio bijesan jer ga je odbila djevojka. Jaylen Fryberg volio je oružje i lov, a prema nekim navodima, na svoje je školske kolege pucao iz pištolja koji je dobio na poklon od roditelja.

Kako tvrde očevici, dječak je tog jutra, prije nego što će početi pucati, bio dobro raspoložen. No, na svom Twitteru ostavio je poruku: “To više ne može tako... To se više neće događati”. Dan ranije, pak, napisao je poruku svojim roditeljima: “Bili ste u pravu. Trebao sam vas slušati. Bili ste u pravu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:34