VEZANO UZ SAVILLEA?

NOVI SEKS SKANDAL U BRITANIJI Zbog optužbi za seksualno zlostavljanje uhićen je slavni PR guru Max Clifford!

FILE - This is a Thursday, Feb. 9, 2012 file photo of celebrity publicist Max Clifford, right, accompanied by his wife, Jo Westwood, as Clifford arrives to testify at the final day of the first phase of the Leveson Inquiry, in central London. British police Thursday Dec. 6, 2012 arrested prominent publicist Max Clifford in connection to the broad investigation into child sex abuse spurred by the Jimmy Savile case. Cliffords lawyer, Charlotte Harris, said Clifford would assist the police as best he can with their inquiries following his arrest by detective investigating the Savile scandal. (AP Photo/Lefteris Pitarakis, File)
 AP

Vodeći britanski marketinški stručnjak Max Clifford (69) priveden je jutros pod sumnjom za seksualno zlostavljanje i odveden je na ispitivanje u policijsku postaju u središtu Londona, potvrdila je njegova odvjetnica - piše britanski Telegraph.

Iako je Clifforda uhitila ista ekipa detektiva koja radi na istrazi u slučaju Jimmyja Savilea, vlasti tvrde da optužbe zbog kojih je Clifford priveden nemaju veze s tim slučajem.

U listopadu ove godine, kad je u javnosti otkriven slučaj Jimmyja Savile, poznati PR konzultant progovorio je za medije, kazavši da je cijeli niz slavnih ličnosti iz 60-ih i 70-ih, istovremeno i njegovih klijenata, živjelo u smrtnom strahu da će ih se povezati sa skandalom jer su nastupali u emisiji "Top Of The Pops", voditelja Jimmyja Savilea, ili su se, primjerice, samo slikali s njime i djevojkama.

- Događale su se svakakve stvari. Mlade djevojke su se bacale na njih u svlačionicama uoči koncerata ili gaža - rekao je tada Clifford. - Nikad ne bi pitali za godine - nastavio je.

Njegova odvjetnica Charlotte Harris potvrdila je današnje privođenje i kazala da će njezin klijent pomoći policiji koliko god može.

- Detektivi su jutros u 7.40 sati uhitili muškarca iz Surreya u 60-im godinama zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, a sve u svezi istrage oko slučaja Yewtree - rekao je glasnogovornik Scotland Yarda.

Podsjetimo, u slučaju Yewtree već prije su ispitani bivši rocker Gary Glitter, DJ Dave Lee Travis, i komičar Freddie Starr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:30