LIKVIDIRAO MLADI PAR

NOVI PREOKRET U ISTRAZI UBOJSTVA Imaju osumnjičenika za brutalan zločin u raju za turiste

Tajlandska policija privela je Britanca Christophera Alana Warea na ispitivanje, nakon čega su ga zamolili da ne napušta otok dok se ne obave DNK testovi
This combination of handout images created from undated images received from Britain's Foreign and Commonwealth Office on September 16, 2014 shows British students, Hannah Witheridge (L) and David Miller (R). Thai police on September 16, 2014 ruled out three Myanmar workers in connection with the murder of two young British tourists, as Thailand's military ruler appeared to call into question the "behaviour" of the victims themselves. The bodies of David Miller, 24, and Hannah Witheridge, 23, arrived in Bangkok late September 16, 2014 for forensic examination. They were found naked and beaten to death early September 15, 2014 near a beachside bungalow on the island, a diving hot-spot near Koh Phangan in the Gulf of Thailand. AFP PHOTO/FOREIGN AND COMMONWEALTH OFFICE-RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / FOREIGN AND COMMONWEALTH OFFICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS-
 HO/AFP

U rješavanju brutalnog ubojstva dvoje britanskih državljana na plaži tajlandskog otoka Koh Tao došlo je do novog napetog zaokreta.

Kako javlja Sky News, tajlandska policija privela je Britanca Christophera Alana Warea na ispitivanje, nakon čega su ga zamolili da ne napušta otok dok se ne obave DNK testovi.

Britanci David William Miller (24) i Hannah Victoria Witheridge (24) pronađeni su mrtvi na plaži, a vjeruje se da je montruozno ubojstvo počinjeno vrtnim alatom, prema nekim navodima motikom.

Neke fotoagencije čak su objavile i fotografiju Christophera Warea za vrijeme ispitivanja kako prestravljenog izraza lica gleda u nepoznatu fotografiju koju mu je pokazao tajlandski policajac. Na istoj fotografiji ispitivanje vidi se i porezotina na njegovoj desnoj šaci.

Liječnici trebaju ustvrditi je li ta porezotina novonastala, ili je stara nekoliko dana, kako bi istražiteljima mogli omogućiti još jedan trag prema rasvjetljavanju zločina.

Ranije ovog tjedna tajlandski i britanski mediji objavili su da je na ispitivanje priveden muškarac s porezotinom na ruci, ali da je za tu ozljedu imao alibi.

Također, policija je u međuvremenu razotkrila neke nove detalje brutalnog ubojstva koji govore da se ubijeni David Miller žestoko borio za svoj život prije nego li je zatučen do smrti.

Bangkok Post javlja da forenzički dokazi upućuju da je David u nekom trenutku borbe ušao u more, ali onda je otpuzao ili ga je ubojica odvukao natrag na plažu.

Istražitelji misle da je Hannah Witheridge ubijena dok je zapomagala upomoć.

Također, u njenoj desnoj ruci otkrivene su vlasi plavokose osobe. Poslane su na DNK analizu kako bi se ustvrdilo pripadaju li možda ubojici.

Christopher Ware i ubijeni David Miller dijelili su hotelsku sobu, a ubijena Hannah Witheridge također je odsjela u istom turističkom kompleksu.

- U Millerovom kovčegu pronašli smo par krvavih hlača, što dodatno komplicira istragu - kazao je policijski inspektor Panya Mamen.

Također, kako je istaknuo, na mobitelu je pronađena nit plave kose.

Iz britanskog veleposlanstva u Bangkoku jučer su priopćili kako nemaju informaciju da se ijedan britanski državljanin smatra osumnjičenim za ubojstvo, a danas su tu informaciju samo još jednom potvrdili.

Christopher Ware jučer je napustio turistički otok Koh Tao, ali se danas ujutro odazvao u policiju na ispitivanje.

Kako pištu tajlandski mediji, policajci su ga odveli na mjesto zločina.

Podsjetimo, jučer je tajlandska policija privela na ispitivanje trojicu muškaraca, sezonskih radnika iz Mijanmara.

Također, policija je objavila videosnimku nadzorne kamere koja prikazuje ubijeni par kako hoda držeći se za ruke neposredno prije ubojstva, a nedugo zatim na videosnimci se vidi i jedan muškarac kako u nekoliko navrata ophodi poprište zločina.

Ubijeni britanski turisti zabavljali su se u klubu AC Bar smještenom na plaži Sairee do otprilike jedan sat u noći, zatim su iz još uvijek nepoznatog razloga napustili klub i zaputili se u šetnju plažom. Pronađeni su mrtvi 200 metara dalje oko šest sati ujutro.

U blizini je otkrivena i krvava motika za koju se vjeruje da je oružje ubojstva. Još uvijek se čekaju rezultati obdukcije kako bi se sa sigurnošću ustanovila je li Hannah Witheridge prilikom ubojstva i silovana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28