OKRUTNI REŽIM SIJE SMRT

NOVI MISTERIJ IZ SJEVERNE KOREJE Tetka Kim Jong-una izbrisana sa televizijske snimke. Je li i ona pogubljena?

Tetka sjevernokorejskog vođe Kim-Jong-una je misteriozno iščezla sa snimke propagandnog filma, a spekulira se da je uklonjena iz vrha vlasti ili čak likvidirana.

Na snimci koja je zamijenila onu iz siječnja 2014. ne može se vidjeti Kim Kjong-hui

Kim-Kjong-hui (67) je udovica Jang Song-taeka koji je nedavno pogubljen i iako se vjerovalo da će biti pošteđena osvete brutalnog režima njenog nećaka, stručnjaci smatraju da je njezin nestanak iz ovog filma naznaka njenog uklanjanja.

Kim se moglo vidjeti na javnim priredbama u Sjevernoj Koreji sve do siječnja ove godine. Na njezinoj posljednoj snimci iz siječnja 2014. moglo ju se vidjeti kako hoda uz Kim Jong-una prema palači sunca Kumsusan u Pjongjangu, gdje su odali počast balzamiranim tijelima Kim Il-sunga i Kim Jong-ila. Sad je ta reportaža ponovno prikazana na državnoj televiziji, ali ovaj put se nju nigdje ne može vidjeti.

Uvijek se pretpostavljalo da će Kim biti pošteđena čistki jer je kći Kim Il-sunga i sestra Kim Jong-ila. Sad se čini da je Kim Jong-un ipak i nju uklonio s političke scene ili je možda i fizički likvidirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:23