U JUŽNOJ AFRICI

Novi ministar zadužen za zatvore ima ideju kako uštedjeti milijune poreznim obveznicima: ‘Proizvodit ćete svoju hranu!‘

- Nema ništa loše u tome da objekti proizvode vlastito povrće i vlastitu hranu, dodao je Groenwald

Ilustrativna fotografija

 Rodger Bosch/afp/profimedia/Rodger Bosch/afp/profimedia

Novi ministar za zatvorsku službu Južne Afrike Pieter Groenewald​ rekao je da se zalaže da kazneno-popravne ustanove diljem Južne Afrike proizvode svoju hranu kako bi uštedjeli milijune novca poreznih obveznika, prenosi IOL News.

Ranije ovoga tjedna je stigao izvještaj da je Sindikat za građanska prava policije i zatvora pozdravio imenovanje čelnika Freedom Front Plusa novim ministrom zatvorskih službi.

Predsjednik Cyril Ramaphosa najavio je proširenu nacionalnu izvršnu vlast u nedjelju navečer, s 32 ministra i 42 zamjenika ministra koji će voditi sedmu administraciju Južne Afrike.

Danas je Groenwald rekao da nikada nije namjeravao težak rad za zatvorenike.

- To nije istina. Rekao sam da ćemo vidjeti kako možemo uštedjeti novac poreznim obveznicima Južne Afrike. Vjerujem da kazneno-popravne ustanove moraju ponovno početi proizvoditi vlastitu hranu. Imaju poljoprivredno zemljište. Postoje institucije koje bi u tome pomogle. Ozbiljno ću se pozabaviti time kako bismo uštedjeli novac poreznih obveznika. Nema ništa loše u tome da objekti proizvode vlastito povrće i vlastitu hranu, dodao je.

U svom je televizijskom obraćanju ranije ovog tjedna Ramaphosa objavio da je Ministarstvo pravosuđa i ustavnog razvoja u prethodnoj administraciji sada odvojeno od novog Ministarstva zatvorskih službi na čelu s Groenewaldom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 06:48