RAT U SIRIJI

NOVE ŽRTVE KRVAVIH SUKOBA U napadu ubijeno 8 članova iste obitelji: Bračni par i šestero djece

GRAPHIC CONTENTA body is seen on the ground following a reported air strike by Syrian government forces on February 17, 2014 in the Hanano district of the northern Syrian city of Aleppo. The death toll in nearly three years of conflict in Syria has risen to more than 140,000 people including nearly 50,000 civilians, the Syrian Observatory for Human Rights said last week. AFP PHOTO / ALEPPO MEDIA CENTRE / FADI AL-HALABI
 Fadi al-Halabi

BEJRUT - Bračni par i njihovo šestero djece ubijeni su u subotu na jugu Sirije pri napadu eksplozivom iz vojnih helikoptera na grad Dael u pokrajini Dera, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Ta obitelj, u kojoj su djeca bila u dobi između dvije i trinaest godina, stradala je u napadu na Dael, a još jedan muškarac stradao je u sličnom bombardiranju drugdje u toj pokrajini, naveo je OSDH.

Snage režima Bašara al-Asada kontroliraju grad Dera, a preostali dio pokrajine je podijeljen između pobunjenika i vladinih snaga.

I drugdje u Siriji traju sukobi pa je OSDH istaknuo da je 15 kurdskih boraca ubijeno od petka u sukobima s džihadistima Islamske države (IS) u pokrajini Alep.

Rat koji tri godine bjesni u Siriji promijenio se jačanjem džihadističkih skupina, posebice Islamske države Iraka i Levanta (ISIL).

Preimenovana u Islamska država (IS), ta ekstremistička skupina koja djeluje u Siriji i u Iraku je 29. lipnja objavila da u te dvije države uspostavlja Islamsku Državu na čelu s kalifom Abuom Bakrom al Bagdadijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:35