BOLEST SE ŠIRI

NOVA ŽRTVA U EUROPI Zaposlenik UN-a umro u Njemačkoj

WHO je epidemiju ebole nazvao 'najtežom zdravstvenom krizom u modernoj povijesti'
DALLAS, TX - OCTOBER 05: Members of the Cleaning Guys Haz Mat clean up company are seen as they sanitize the apartment where Ebola patient Thomas Eric Duncan was staying before being admitted to a hospital on October 5, 2014 in Dallas, Texas. The first confirmed Ebola virus patient in the United States was staying with family members at The Ivy Apartment complex before being treated at Texas Health Presbyterian Hospital Dallas. State and local officials are working with federal officials to monitor other individuals that had contact with the confirmed patient. Joe Raedle/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 JOE RAEDLE/AFP / 2014 Getty Images

Djelatnik UN-a zaražen ebolom preminuo je danas u Njemačkoj.

Pacijent se liječio u klinici St. Georg u Leipzigu, a borbu za život izgubio je u jutarnjim satima, objavio je Der Spiegel.

Neimenovani medicinski djelatnik UN-a iz Liberije došao je u kliniku prošli tjedan zrakoplovom opremljenim izoliranom komorom, a u zračnoj luci dočekao ga je posebni liječnički tim za kontrolu zaraze.

Bolničke vlasti priopćile su da nema rizika od širenja zaraze ebole nakon smrti pacijenta iz Liberije, prenosi agencija dpa.

Riječ je trećoj osobi liječenoj od ebole u Njemačkoj. Jedan pacijent zaražen ebolom iz Ugande liječi se u Frankfurtu, a još jedan, iz Senegala, ozdravio je i otpušten je iz bolnice u Hamburgu nakon petotjednog liječenja.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) epidemiju ebole opisala je kao "najtežom zdravstvenom krizom u modernoj povijesti". Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo uvele su stroge kontrole putnika u zračnim lukama.

Prema podacima WHO-a smrtonosni virus dosad je u svijetu odnio preko 4000 života.

Ebolom je najteže pogođena Liberija, gdje je umrlo preko 2300 ljudi. U Sierra Leoneu umrlo je preko 900, a u Gvineji gotovo 800 osoba.

Od ebole je umrlo devet osoba u drugim državama, uključujući SAD, Španjolsku, Senegal, Nigeriju, a sad i Njemačku.

WHO, koji prikuplja podatke od zdravstvenih vlasti, istodobno je objavila da se sumnja na više od 8500 slučajeva zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:16