SIJANJE STRAHA

NOVA TRI SMAKNUĆA Islamisti pogubili muškarca zbog svetogrđa te dvojicu zbog homoseksualnosti

Na fotografijama se vide muškarci s povezom preko očiju i kako kleče pred kamufliranim krvnikom odjevenim koji maše sabljom.
 AFP

BAGDAD - Borci Islamske države (IS) odrubili su glave trojici muškaraca na sjeveru Iraka, jednom zbog svetogrđa, a dvojici zbog homoseksualnosti, javljaju agencije pozivajući se na fotografije koje su se u utorak pojavile na društvenim mrežama.

Na fotografijama se vide muškarci s povezom preko očiju i kako kleče pred kamufliranim krvnikom odjevenim koji maše sabljom. Vidi se i gomila ljudi koja to promatra u gradu u sjevernoj provinciji Ninivi.

Na fotografijama se, međutim, ne vide tijela žrtava nakon pogubljenja, a razlozi za njihovu egzekuciju su navedeni ispod fotografija. Ta tri smaknuća nisu potvrđena iz nezavisnih izvora.

IS kontrolira velika područja sjevera i zapada Iraka, među kojima je i provincija Niniva. Iračka vojska upravo provodi veliku ofenzivu kako bi preuzela Tikrit, 160 kilometara od Bagdada na pravcu od glavnog iračkog grada do Mosula. Potonji je najvažniji grad provincije Ninive i važno uporište IS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:58