ZASTRAŠUJUĆI PRIRUČNIK

NJEGOVANE BRADE, KOLONJSKA VODA, LANČIĆI S KRIŽEVIMA Džihadisti dobili upute kako izbjeći tajne službe pri planiranju novih napada

Priručnik na 58 stranica tiskan na engleskom jeziku može se pronaći na internetu
 Reuters

Militanti koji se bore na strani tzv. Islamske države u Siriji i Iraku izdali su zastrašujući priručnik za potencijalne militante koji žive na Zapadu.

Priručnik na 58 stranica tiskan na engleskom jeziku, koji se može pronaći i na internetu, objašnjava kako bi potencijalni borci IS-a trebali imati njegovane brade, nanositi zapadnjačku kolonjsku vodu te imati lančić s križem kako bi odavali dojam da su kršćani.

Priručnik pod nazivom ‘Safety and Security Guidelines for Lone Wolf Mujahideen’ ne objašnjava samo kako izbjeći zapadnjačke tajne službe, već i sugerira nove potencijalne ciljeve koje treba napasti.

'Nema sumnje da danas, u vrijeme usamljenih vukova, braća na Zapadu moraju znati važne stvari o sigurnosti kako bi uspješno izvršili operacije', stoji u uvodu priručnika, piše Independent.

'Nadamo se da će naša braća koja ne pričaju arapski ove savjete smatrati zanimljivim, te da će im pomoći u njihovim blagoslovljenim operacijama', piše, između ostalog, u priručniku.

Također, preporučaju se napadi po klubovima kako bi glasna glazba i nedostatak izlaza stvorili dodatnu paniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:16