SUKOB ZBOG TAJNOG AGENTA

'NISAM ZADOVOLJAN TIME KAKO TRETIRATE SLUČAJ SNOWDEN' Obama putem telefona prozvao Putina

Snowden se već gotovo tri tjedna nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke, a u petak je zatražio azil u Rusiji
US President Barack Obama speaks during a press conference in the Briefing Room of the White House April 30, 2013 in Washington, DC. The President on Tuesday answered questions from the press on a variety of topics. AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKI
 AFP / 2013 Brendan SMIALOWSKI

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama u petak je izravno u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom izrazio nezadovoljstvo načinom na koji Moskva tretira slučaj bivšeg suradnika američke obavještajne službe Edwarda Snowdena, kojega SAD traži zbog odavanja tajnog američkog programa nadzora komunikacija.

Visoki dužnosnik američke administracije potvrdio je da su Obama i Putin najvećim dijelom razgovarali o Snowdenu, a pojedinosti razgovora objavit će naknadno.

SNOWDEN SNIMLJEN NA AERODROMU U MOSKVI Najtraženiji svjetski zviždač zatražio azil. RUSI: 'Prestani s protuameričkom djelatnošću'

Njihov telefonski razgovor dogovoren je posljednjih dana, u vrijeme kada Washington pokušava pritisnuti Moskvu da izruči Snowdena optuženoga u SAD-u za špijunažu.

Snowden se već gotovo tri tjedna nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke, a u petak je zatražio azil u Rusiji dok ne ode u Latinsku Ameriku.

Obama bi u rujnu trebao posjetiti Rusiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:45