SUDE MU

NEZASITNI ŠEF MMF-a 'Nisam vam ja baš imao vremena za orgijanje, bio sam na samo 12 seksualnih tuluma'

Strauss-Kahn (65) optužen je da je zahvaljujući svojim poslovnim kontaktima pomogao dovesti prostitutke iz Pariza, Lillea i Washingtona za cijeli lanac prostitucije koji se odvijao u hotelu u Lilleu
Former IMF head Dominique Strauss-Kahn (R) sits during his bail hearing at State Supreme Court, in New York, on May 19, 2011. New York State Supreme Court Judge Michael Obus said that Strauss-Kahn, 62, can be released on one million USD cash bail, and placed under 24-hour home detention with electronic monitoring -- conditions that had been proposed by his lawyers. AFP PHOTO/POOL/Richard Drew
 AFP

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn, optužen za svodništvo, u utorak je na ročištu suda u francuskom Lilleu, zanijekao optužbe i rekao kako je sudjelovao u samo nekoliko "seksualnih tuluma". Rekao je da je bilo samo 12 takvih događaja u tri godine, i da ih nije organizirao jer nije imao vremena organizirati nikakve zabave.

Strauss-Kahn (65) optužen je da je zahvaljujući svojim poslovnim kontaktima pomogao dovesti prostitutke iz Pariza, Lillea i Washingtona za cijeli lanac prostitucije koji se odvijao u hotelu u Lilleu, a na sudu je rekao kako nije znao da su te žene prostitutke.

Dominique Strauss-Kahn (u sredini) stiže na sud

Prostitucija u Francuskoj nije ilegalna, ali je nezakonito pribavljati prostituke ili pomagati u tome. Strauss-Kahn će svjedočiti tri dana, a dan uoči njegovog pojavljivanja na sudu svjedočila je bivša prostituka Mounia koja je opisala kako joj je poslovni čovjek David Roquet platio 900 eura za "malu zabavu". Mounia je svjedočila na sudu da je bila odabrana posebno za Straussa-Kahna. Tužiteljstvo će se naročito oslanjati na njen iskaz jer će pokušati dokazati da je Strauss-Kahn znao da su ona i njezina kolegica Jade bile prostitutke.

Aktivistice 'Femena' policija je uklanjala s automobila kojim je Strauss-Kahn stigao na sud (foto: AFP)

U ovom je slučaju optuženo 13 osoba, među kojima su menadžeri luksuznog hotela, odvjetnik, bivši šef policije i vlasnik bordela poznat pod nadimkom 'svodnik Dodo'.

Dominique Strauss-Kahn dao je ostavku na svoj položaj u MMF-u nakon optužbe da je pokušao silovati sobaricu u hotelu u New Yorku 2011. godine. Ovaj bivši francuski ministar financija bio je smatran ozbiljnim kandidatom na predsjedničkim izborima 2012., ali je ova optužba okončala njegovu političku karijeru. Optužba za incident u New Yorku povučena je nakon nagodbe sa sobaricom, a povučene su još dvije optužbe za seksualni napad i grupno silovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:32