DRAMA U AMERICI

NEW YORK TIMES TVRDI: Ugledni hrvatski povjesničar ubijen zbog prevare, ne zbog Tita

Klinger je pronađen 31. siječnja oko 14.30 sati kako nepomično leži pored bazena u Queensu. Ambulantnim je kolima prebačen u bolnicu, no ondje je preminuo.

Uzrok sukoba Williama Klingera, 42-godišnjeg povjesničara podrijetlom iz Rijeke, i Alexandera Bonicha (49), koji se kao tinejdžer s obitelji iz Hrvatske preselio u SAD, jest prijevara, a ne nekakva zavjera vezana s Klingerovim povijesnim izučavanjem Tita, izvijestio je u petak New York Times pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Klingera, koji je živio u Italiji i usprkos akademskoj naobrazbi radio u naplatnoj kućici na autocesti, krajem siječnja je u Queensu Bonich fatalno ustrijelio, a protiv njega je podignuta optužnica za ubojstvo bez predumišljaja.

Klinger je pronađen 31. siječnja oko 14.30 sati kako nepomično leži pored bazena u Queensu. Ambulantnim je kolima prebačen u bolnicu, no ondje je preminuo.

Bonich je ispričao da je Klinger došao u SAD zbog krize srednjih godina te da je namjeravao napustiti obitelj, a kada je shvatio da u Americi za njega nema posla, planuo je.

“Planuo je. To nije bio isti William”, kazao je Bonich i opisao detektivima da je kod svog poznanika uočio revolver. Nakon što je došlo do fizičkog obračuna, Bonich je priznao da je iz straha opalio dva hica, poslije čega je pobjegao.

Klingerova supruga Francesca Boscarol tvrdi kako je laž da ju je suprug želio napustiti te da mu je Bonich obećao posao na koledžu Hunter te pomoć oko kupnje stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:32