INCIDENT U TUNELU

NEVJEROJATNO DRSKA PLJAČKA Razbili prozor taksija pa ženi ukrali torbu s nakitom vrijedan 5,4 mil. dolara

 AFP

Tajvanska kolekcionarka umjetnina opljačkana je u četvrtak, a lopovi joj ukrali gotovo 5,4 milijuna dolara vrijedan Chanelov nakit.

Šokantna krađa dogodila se u blizini Pariza kada je taksi u kojem je putovala žrtva prolazio kroz tunel, između grada i zračne luke Charles De Gaulle, koji je poznat po pljačkama.

Francuska policija u potrazi je za trojicom razbojnika koji su razlili prozor automobila, ukrali žensku torbicu te pobjegli.

NIje potvrđeno jesu li lopovi znali da se nakit nalazi u ženinoj torbici ili su taksi orobili nasumično, no policija je naglasila kako će unikatni nakit teško prodati osim ako nemaju 'dobru mrežu'.

AFP javlja kako je opljačkana žena kazala da je nakit bio namijenjen za izložbu u Muzeju moderne umjetnosti u Parizu, no muzej je njezinu izjavu demantirao.

Oko 800 metara dug Landy tunel najčešća je ruta kojom se prolazi od aerodroma do Pariza.

Tamo je opljačkana kći gradonačelnika Kijeva: u ukradenoj torbici se nalazio nakit, naušnice i prstenje ukupne vrijednosti oko 4,5 milijuna eura. a na istom mjestu počinjen je i oružani napad na saudijskog princa u kolovozu prošle godine pri čemu je ukradeno 250.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:46