HAVARIJA

NEVJEROJATNI PRIZORI Brod pun automobila nasukao se i nagnuo za 45 stupnjeva

 Facebook/Darren Toogood / 2014 - DARREN TOOGOOD/ISLAND ECHO

Nakon što se nekoliko sati strahovalo za njihove živote, spašena je posada transportnog broda koji je u Njemačku prevozio automobile, a koji se u subotu navečer nasukao i nagnuo na bok u blizini britanskog Isle of Wighta.

Brod Hoegh Osaka je u nevolje zapao oko 22:30 po hrvatskom vremenu, a prema prvim izvješćima osmero se članova posade smatralo nestalima. U međuvremenu je britanska obalna straža spasila sve članove posade, a tek je jedan od njih završio u bolnici s ozljedama koje nisu životno opasne.

Transportni brod u vlasništvu kompanije Hoegh Autoliners isplovio je iz luke u Southamptonu, a zasad nije jasan uzrok nasukavanja. Dug je 180 metara, a nagnuo se za oko 45 stupnjeva, što pokazuju i fotografije s mjesta događaja.

Većina članova posade snašla se tako što se popela na viši dio broda do kojega nije doprla voda te su ondje čekali i u konačnici dočekali spasilačke ekipe. Jedan član se ipak našao na nižem dijelu broda pa se ozlijedio prilikom skoka s visine od 7-8 metara, prenosi BBC.

'Prizor je prilično nevjerojatan', kazao je za BBC žitelj Isle of Wighta Fred Battison. 'Često vidimo ovakve brodove, a tu sigurno ima 51.000 tona, kako prolaze ovuda, ali vidjeti jednog ovako nagnutog, stvarno nadrealno', dodao je.









Inače, brod je plovio pod singapurskom zastavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:40