TVRDE POUZDANI IZVORI

NEVJEROJATNE OPTUŽBE 'Oscar Pistorius ide na sate glume kako bi što uvjerljivije plakao na suđenju za ubojstvo Reeve'

 AFP

PRETORIA - Kada je riječ o emotivnim izljevima južnoafričkog olimpijca Oscara Pistoriusa, optuženog za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, javnost je uglavnom podijeljena. Neki njegove plačljive reakcije na suđenju doživljavaju kao glumu, a drugi kao očekivan izraz potresenog čovjeka.

Nakon što je Reevina sestra prije tjedan dana bijesno optužila Pistoriusa da je manipulativni lažljivac koji na sudu samo izigrava cmizdravca, a njezina majka June je ranije ustvrdila da Oscar glumi, kolumnistica južnoafričkog izdanja Sunday Timesa Jani Allan tvrdi da je iz više 'vrlo pouzdanih izvora' doznala da je Blade Runner uoči početka suđenja pohađao satove glume.

Jani je Pistoriusu poslala otvoreno pismo u kojemu, između ostalog, navodi: 'Čujem od pouzdanog izvora da ideš na satove glume zbog svog suđenja. Tvoj trener ima nemoguću misiju. Oscare, ti su samo posljednji u nizu lažnih heroja. Kao i mnogi drugi prije tebe, izdao si svoj narod i razočarao svoje fanove.'

Kada su Jani iz jednih konkurentskih južnoafričkih novina pitali za pojašnjenje otkud joj informacija o satovima glume, odgovorila je: 'Informaciju sam dobila iz ekstremno pouzdanih izvora. Vrlo ugledna osoba mi je povjerila da Oscara za nastup na sudu trenira njegov blizak prijatelj glumac, inače jako poznat u Južnoj Africi.'

Jani Allan (61) živi u New Jerseyju, odakle piše kolumnu za južnoafrički Sunday Times, a slavu je u JAR-u stekla kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća kao televizijska voditeljica, kolumnistica i aktivistica za prava životnja. Jedne su je godine čak proglasili najosobom Južne Afrike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:29