MISTERIJ SE NASTAVLJA

NESTALI ZRAKOPLOV JE U AFGANISTANU 'Terorist koji je davao upute pilotima zove se Hitch'

A crewman on board an RAAF AP-3C Orion aircraft looka at his radar screens whilst searching for the missing Malaysia Airways Flight MH370 over the Indian Ocean on March 24, 2014. Australian Prime Minister Tony Abbott told Parliament on March 24 that a Royal Australian Air Force P-3 Orion aircraft had located two new objects floating in the southern Indian Ocean. AFP PHOTO/POOL/RICHARD WAINWRIGHT
 AFP

Nizu teorija koje se u posljednja dva mjeseca pojavljuju kada je u pitanju nestali malezijski Boeig nema kraja. Tako se prije par dana pojavila još jedna, a ovaj put se izvor krije u ruskoj obavještajnoj službi.

Prema tom izvoru, zrakoplov na letu MH370 oteli su nepoznati teroristi, nakon čega je sletio u Afganistan.

- Zrakoplov koji je nestao 8. ožujka s 293 putnika je otet. Piloti nisu krivi. Oteli su ga nepoznati teroristi. Znamo da je ime terorista koji je davao upute pilotima Hitch. Zrakoplov se nalazi u Afganistanu, nedaleko od Kandahara, u blizini granice s Pakistanom - navode moskovski Kosmomolets.

Prema pisanju tih novina putnici su navodno razdvojeni u sedam skupina i žive u kućicama od blata. Hrane se jako oskudno.

Za 20 putnika azijskog porijekla tvrde da su prokrijumčareni u bunker u Pakistanu. Osim toga ruski izvor tvrdi da teroristi vjerojatno traže način na koji bi mogli pregovarati sa SAD-om ili Kinom.

Ova vijest, što nimalo ne iznenađuje, nisu potvrdile niti malezijske niti kineske vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:02