KAOS NA PRUZI

NESREĆA U CHICAGU U sudaru dva vlaka ozlijeđeno 48 ljudi!

Jutros oko 8 sati ujutru po lokalnom vremenu došlo je do sudara dvaju vlakova u predgrađu američkog grada Chicaga. U sudaru je ozlijeđeno je 48 ljudi, a odmah nakon nesreće prebečeni su u bolnicu.

Prema riječima istražitelja do sudara je došlo nakon što je jedan vlak izvan pogona udario u drugi koji je stajano na stanici.

Glasnogovornica čikaškog prijevoza, Lambrini Lukidis, rekla je da još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg je pokvareni vlak bio na toj pruzi te da je istraga oko toga u tijeku.

Osim toga dodala je da ne zna koliko je putnika bilo u vlaku u trenutku sudara. U pokvarenom ih nije bilo, ali ne zna koliko je radnika bilo u njemu.

Jedna od svjedokinja nesreće, Taylor Pettiford, čekala je na stanici vlak koji ju je trebao odvesti u školu te je prepričala što je čula i vidjela.

- Zaustavite vlak, vikali su ljudi. Usporite - izjavila je Pettiford za Chicago Tribune. Nakon toga došlo je do sudara, a svjedokinja je vidjela ženu na podu koja se žalila na bolove u ramenu.

- Odmah sam počela plakati. Zvala sam majku da dođe po mene - rekla je 17-godišnjakinja.

Prijevoz na Blue Line-u (Plava linija), na kojoj se nesreća dogodila je zaustavljen, a umjesto vlakova putnike će prevoziti autobusi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:57