DRASTIČNE MJERE

Neprihvatljvo ponašanje?! Norveški socijalni radnici Indijcima oduzeli djecu zato što su ih - hranili rukama!

 Screenshot: NDTV

ZAGREB - Norveška socijalna služba indijskom bračnom paru Anurupu i Sagariki Bhattacharya oduzela je djecu jer su njihove roditeljske odgojne mjere smatrali neprimjerenim.

Socijalni radnici su paru zamjerili što su djeca spavala zajedno u krevetu s njima te što su ih hranili rukama.

Anurup i Sagarika Bhattacharya prije osam mjeseci su ostali bez skrbništva nad trogodišnjim sinom i jednogodišnjom kćeri te ih od tada mogu posjećivati samo dva puta godišnje po sat vremena.

Drastičan potez izazvao je intervenciju indijske vlade koja se obratila norveškim vlastima u očajničkom pokušaju da se roditeljima vrate djeca, piše Daily Mail, no norveške vlasti nisu pružili roditeljima nikakva dodatna obrazloženja.

- To je stvar kulture. Nikada nećemo samo ostaviti djecu u drugoj sobi i hladno im poručiti laku noć, izjavio je otac Anurup na nacionalnoj televiziji.

Dodao je kako je u indijskoj kulturi hranjenje djeteta potpuno uobičajena i normalna pojava, no socijalna služba to je ocijenila kao prisilno hranjenje.

Viza im ističe u ožujku, ali Anurup i Sagarika su poručili kako na sjeveru ostaju ilegalno sve dok se ne izbore za svoje mališane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 03:47