STROGI ZAKON

NEMA VIŠE VUKA I ZECA ZA DJECU Rusija će zabraniti dječje izbore ljepote, ali i 'nasilne crtiće' na televiziji!?

Ruska Duma unijet će neke ispravke u Zakon o pravima djeteta, a jedan od prijedloga odnosi se na zabranu održavanja dječjih izbora ljepote te dječjih modnih revija.

Zabrana bi se odnosila na djecu do 16 godina, a prema tom prijedlogu za organizaciju takvog natjecanja ljepote krivično bi se gonili ne samo organizatori nego i roditelji djece-natjecatelja.

Inače, burnu raspravu je izazvao i prijedlog Zakona o "zaštiti djece od nasilja na televiziji" prema kojem bi, pišu moskovski mediji, pod udar došli mnogi filmovi, pa i crtići, koji sadrže nasilje, poput poznatog ruskog crtića "Vuk i zec" te recimo Toma i Jerryja. Stoga su neki zastupnici u Dumi tražili da se taj Zakon detaljizira kako ne bi došlo do ovakvih apsurdnih zabrana.

Tako u doradu ide i Zakon o zaštiti djece od propagande pornografije, prema kojem, piše moskovska Ruskaja gazeta, bi mnoga umjetnička djela, koja recimo prikazuju gola ljudska tijela, morala biti povučena iz galerija i muzeja ili bi djeci morali zabraniti posjete muzejima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:46