OSUĐENA NA ZATVOR

Nastavnica (26) matematike priznala da je silovala učenika (16), njegov otac sve znao: ‘Ionako bi to učinili...‘

Jedan je svjedok policiji tijekom istrage rekao da je žrtvin otac znao seksualnu vezu svoga djeteta i njegove nastavnice

Clifton-Carmack

 /Garden Ridge Police Department

Hailey Clifton-Carmack, 26-godišnja nastavnica matematike koja je početkom 2024. optužena za višetjedno silovanje 16-godišnjeg učenika, priznala je krivnju za seksualni kontakt s učenikom te je 11. listopada osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine, piše The Kansas City Star. Međutim, drugi mediji pišu da iz zatvora može izaći nakon možda čak i tri mjeseca, ali samo ako uspješno kompletira program liječenja seksualnih prijestupnika.

Clifton-Carmack je učenicima škole u kojoj je radila, Srednje škole Laquey u istoimenom gradu u saveznoj državi Missouri u Sjedinjenim Američkim Državama, govorila o svom privatnom životu te otkrivala detalje svoga razvoda. Drugi mediji pišu da je nosila košulje s dubokim dekolteima i uske tajice te da je učenicima detaljno govorila o seksualnim odnosima sa svojim bivšim suprugom. Vodstvo škole upozorilo ju je da je prebliska sa svojim učenicima, piše The Kansas City Star.

Nakon što je jedan učenik 7. prosinca 2023. vodstvu Srednje škole Laquey rekao da zna za seksualnu vezu drugog učenika i spomenute nastavnice, policija je 8. prosinca zaplijenila mobitel Clifton-Carmack, a ona je tada odbacila tvrdnje da je u vezi s učenikom.

Učenik koji je prijavio vezu policiji je rekao da su se drugi učenik i nastavnica upustili u seksualni čin. On se dogodio na prilazu u blizini kuće učenika koji je vezu prijavio. Poruke koje je policija pronašla u njezinom mobitelu pokazale su da su ona i učenik razgovarali o svom odnosu te da mu je ona slala svoje djelomično gole fotografije.

Clifton-Carmack pobjegla je iz Missourija 23. prosinca, a uhićena je 5. siječnja u Teksasu. Tada je optužena za silovanje u drugom stupnju (eng. statutory rape) i seksualni kontakt s učenikom. Naknadno je 15. ožujka optužena i za ugrožavanje dobrobiti djeteta, zlostavljanje djeteta te distribuciju pornografskih materijala maloljetnicima.

Otac nastavničine žrtve uhićen je 3. prosinca nakon što je policiji rekao da je Clifton-Carmack bila u njegovom domu prije nego što je iz Missourija pobjegla u Teksas. On je 8. siječnja rekao da se ne smatra krivim za zločin ugrožavanja sigurnosti djeteta. U međuvremenu je priznao krivnju za remećenje javnog reda i mira. On će svoju kaznu saznati 6. studenog.

Jedan je svjedok policiji tijekom istrage rekao da je žrtvin otac znao seksualnu vezu svoga djeteta i njegove nastavnice te da su drugi učenici "stražarili" dok su se njih dvoje u jednoj od školskih učionica upuštali u seksualne činove. Svjedok je ocu žrtve navodno rekao da će policiji otkriti što zna, a otac žrtve mu je tada navodno rekao: "Oni će to učiniti iza mojih leđa pa mogu i dopustiti da se to dogodi".

Drugi je svjedok policiji rekao da je 16-godišnji učenik drugim osobama pokazao fotografije svojih leđa na kojima su bile ogrebotine te rekao da su one nastale tijekom seksualnih aktivnosti s Clifton-Carmack.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 19:53