BJEŽAO POLA GODINE

NAPOKON UHIĆEN OZLOGLAŠENI NARKOBOS Predsjednik se pohvalio na Twitteru: 'Misija je završena. Imamo El Chapa!'

Joaquin "El Chapo" Guzman is escorted by soldiers during a presentation at the Navy's airstrip in Mexico City, in this file photo taken February 22, 2014. Mexico has recaptured the world's most notorious drug lord Joaquin "El Chapo" Guzman, President Enrique Pena Nieto said via Twitter on Friday, six months after he broke out of a high security prison through a tunnel. Guzman, who Pena Nieto first nabbed in 2014, also escaped from prison in 2001 after a prior capture in 1993. REUTERS/Henry Romero/Files
 HENRY ROMERO7Reuters

Meksički predsjednik Enrique Pena Nieto na svom Twitter računu objavio je kako je vođa kartela Sinaloa, ozloglašeni Joaquin 'El Chapo' Guzman (58), napokon uhićen.

- Misija je završena: Imamo ga. Želim obavijestiti sve Meksikance da smo uhitili Joaquina Guzmana Loeru - napisao je predsjednik.









Ozloglašeni meksički narkobos ‘El Chapo’ je uhićen u petak rano ujutro po lokalnom vremenu, kazao je izvor blizak predsjedniku za BBC. Meksička mornarica izvijestila je kako su prije zore upali u zgradu u gradu Los Mochis u saveznoj meksičkoj državi Sinaola. U akciji je ubijeno petero ljudi, a još šestero je uhićeno, piše u priopćenju.

Podsjetimo, 'El Chapo' je u srpnju pobjegao iz strogo čuvanog zatvora Altiplano tako što je iskopao tunel dug kilometar i pol ispod svoje ćelije.

To mu je bio drugi bijeg u 14 godina, čime je zadao težak udarac predsjedniku Peni Nietu koji je na početku mandata ostvario zapažen uspjeh u borbi s narkokartelima.

Američka agencija za borbu protiv droge (DEA) izrazila je 'iznimno zadovoljstvo' Guzmanovim uhićenjem i čestitala meksičkim vlastima na uspješno izvedenoj akciji.

'DEA je iznimno zadovoljna uhićenjem Chapa Guzmana. Čestitamo meksičkoj vladi i pozdravljamo hrabrost koja je bila potrebna za ovo uhićenje', stoji u poruci objavljenoj na Twitteru američke agencije nedugo po objavi meksičkog predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 00:41