FOTELJA NA NIŠANU

NAORUŽANA JE DO ZUBA Zanosna Ukrajinka s puškom u ruci želi postati gradonačelnica Kijeva

Mlada crvenokosa političarka ne polaže oružje u utrci s Kličkom za mjesto gradonačelnika glavnog grada Ukrajine
 Facebook

Među pet kandidata koji se bore za položaj novog gradonačelnika glavnog grada Ukrajine je i crvenokosa 32-godišnjakinja Lesja Orobets, koja se oboružala za izbornu kampanju.

Glavnim favoritom za novog gradonačelnika Kijeva smatra se bivša boksačka zvijezda Vitalij Kličko, iako u tome nije uspio prilikom posljednjeg pokušaja.

Lesja Orobets je jedna od najmlađih članova ukrajinskog parlamenta, a prvi put je izazvala veću pozornost kada je nakon pogibije prvih ukrajinskih prosvjednika obukla neprobojan prsluk kako bi upozorila na opasnost nasilja.

Lesja Orobets u ukrajinskom parlamentu s zaštitnim prslukom

Ta je fotografija postala hit na društvenim mrežama, a ukrajinska političarka ponovno se nakon toga pojavila u medijima s majicom na kojoj je pisalo "Ukraine: Fuck Corruption".

Prema anketama provedenim mjesec dana prije izbora, Kličko je imao 25 posto podrške glasača, Orobets 12 posto, dok je preostalo troje kandidata imalo znatno manje. Izbori u Kijevu održavaju se 25. svibnja, istovremeno s izborima na kojima će Ukrajinci birati novog predsjednika koji bi trebao zamijeniti svrgnutog Janukoviča.

Ukrajinska političarka Lesja Orobets kada je imala 16 godina (Facebook)

Lesja Orobets u svojoj kampanji ne želi položiti oružje, kako je pokazala objavljivanjem svojih fotografija na Facebooku, na kojima u ruci drži pušku, a objavila je i svoju fotografiju kada je imala 16 godina, također s puškom u ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:37