SPASILA SI JE ŽIVOT

NAMAZALA SE KRVLJU DJEČAKA 'Upravo je izdisao. Umočila sam ruke. Mislili su da sam mrtva'

Kad je ubijanje počelo prvo je isključila mobitel. Nedaleko od nje u lokvi krvi ležao je ranjeni tinejdžer
 YouTube

Radijska spikerica Sneha Kotari Mashru ispričala je Sky Newsu kako je preživjela užas terorističkog napada na Westgate shopping centar u Nairobiju u Keniji. Sneha kaže da se namazala krvlju ubijenog dječaka kraj kojega se zatekla, da bi teroristi ako je vide pomislili da je mrtva.

Kad je ubijanje počelo prvo je isključila mobitel da zvonjava ne bi dovela ubojice do mjesta na kojem se skrivala. Nedaleko od nje u lokvi krvi ležao je ranjeni tinejdžer.

"Umočila sam ruke u njegovu krv, bilo je puno krvi, dok sam to radila vidjela sam da upravo izdiše. Nastavila sam razmazivati krv po sebi, prekrila sam lice kosom i legla praveći se mrtva", ispričala je.

Kaže da bi voljela znati tko je ubijeni dječak. U napadu somalijske terorističke skupine al-Shabaab na trgovački centar ubijeno je 72 ljudi, a policija još pregledava napola srušenu i požarom oštećenu zgradu pa se očekuje da će broj mrtvih biti veći. Ranjeno je 175 ljudi. Među žrtvama je najmanje 18 stranaca.

Al-Shabaab je preuzeo odgovornost za napad, a kao razlog je naveo osvetu Kenijcima zbog važne uloge koju igraju u pokušajima Afričke unije da istjera teroriste iz njihova sjedišta na jugu Somalije i da ih unište.

Vjeruje se da je napad planirala i vodila Britanka Samantha Braithwaite, najtraženija žena na svijetu, važna figura al-Qaide s kojom se al-Shabaab ujedinio prije dvije godine. Braithwaite je poznata kao “bijela udovica” jer je bila u braku s Jermaineom Lindseyem, jednim od bombaša samoubojica koji su izveli teroristički napad u Londonu 2005. godine.

Kad su kenijska vojska i policija okončale petodnevnu opsadu Westgatea i oslobodile taoce, procurile su informacije da je među ubijenim teroristima u zgradi i Samantha Braithwaite, ali na kraju je utvrđeno da je ona još na slobodi i Interpol je u četvrtak izdao tjeralicu za njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:06