POTVRDILA GLASNOGOVORNICA

NAKON 24 DANA IZBIVANJA, MELANIA ĆE SE NAPOKON 'UKAZATI' Prva dama SAD-a nije viđena u javnosti još od 10. svibnja...

 Brian Snyder / REUTERS

Glasnogovornica Melanije Trump Stephanie Grisham potvrdila je da će prva dama Sjedinjenih Američkih Država prisustvovati događaju u Bijeloj kući na kojem će se odati počast obiteljima članova državnih službi koji su ubijeni na dužnosti.

Bit će to prvo javno pojavljivanje Trump u posljednja 24 dana, a događaj neće biti otvoren za novinare.

Podsjećamo, prva dama SAD-a nije viđena u javnosti od 10. svibnja, kada su ona i predsjednik Donald Trump u vojnoj bazi Andrews dočekali tri Amerikanca koji su pušteni iz zatvora u Sjevernoj Koreji.

Trump je 14. svibnja podvrgnuta kirurškom zahvatu zbog dobroćudnog tumora, te je puštena iz bolnice 19. svibnja. Operativni zahvat embolizacije dobroćudnog tumora bubrega na 48-godišnjoj supruzi američkog predsjednika izveden je u nacionalnoj vojnoj bolnici Walter Reed.

Prošle srijede Trump je preko Twittera odgovorila na spekulacije o njezinoj odsutnosti iz javnosti. "Vidim da mediji rade prekovremeno spekulirajući o tome gdje sam i što radim. Budite mirni, ovdje sam u Bijeloj kući sa svojom obitelji, osjećam se sjajno & naporno radim za dobrobit djece i američkog naroda", napisala je.

Čini se međutim da taj događaj predstavlja iznimku jer je Grisham nadalje najavila da će Trump preskočiti ovotjedni summit G7 u Quebecu te da ne planira ni nazočiti summitu najavljenom za 12. lipnja u Singapuru sa Sjevernom Korejom. "Ona neće prisustvovati sastanku G7 i ne planira putovati u Singapur u ovom trenutku", rekla je njezina glasnogovornica Stephanie Grisham u email poruci u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:07