LOTO GROZNICA

NAJVRJEDNIJI KOMADIĆ PAPIRA NA SVIJETU Amerikanci imaju najmanje tri dobitnika koji će podijeliti 1,6 milijarde dolara!

Ako bude samo jedan dobitnik, on će dobiti 930 milijuna dolara ako želi da mu se svota isplati odmah, a ako prihvaća obročnu isplatu dobit će čitavu svotu.
 Reuters

Najmanje su tri dobitnika na američkoj lutriji na kojoj se u srijedu glavni zgoditak popeo na rekordnih gotovo 1,6 milijarda dolara, prenose američki mediji.

Jedan je dobitni listić za američki Powerball prodan u Kaliforniji u pregrađu Los Angelesa, drugi u Tennesseeju i treći u Floridi.

Dobitna kombinacija je 4,8,19,27 i 34 te broj deset.

Dobitnu kombinaciju brojeva 5+1 nitko nije pogodio više od dva mjeseca, još od 4. studenoga, iako se izvlačenja održavaju dva puta na tjedan, srijedom i subotom. Iznos jackpota još je krajem prošlog tjedna oborio svjetski rekord, popevši se na 950 milijuna dolara.

Mogućnost dobitka je 1 naspram 292 milijuna.

Dobitnici mogu odabrati da im se isplati čitav osvojeni iznos u 29 godišnjih rata ili da odmah dobiju umanjeni iznos od 930 milijuna dolara koji će dijeliti najmanje tri dobitnika.

I američki državni proračun profitirat će jer državi ide 39,6 posto poreza na dobitak a mogući su i drugi porezi ovisno o tome ima li savezna država u kojoj je uplaćen dobitni listić još neke poreze.

U ožujku 2012. na US lottery Mega Millions dobitak od 656 milijuna podijelila su tri dobitnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:36