VUK S WALL STREETA

NAJVEĆI SVJETSKI PREVARANT Burzovni mešetar osuđen na 150 godina zatvora ima rak

Oštetio je na tisuće ljudi, mnogima od njih potpuno je uništio živote
 U.S. Department of Justice

Nekadašnji burzovni mešetar Bernie Madoff koji stoji iza najveće financijske prevare u povijesti zbog koje je 2009. osuđen na kaznu od 150 godina zatvora imao je srčani udar, a bori se i s uznapredovalim rakom bubrega.

Madoff je rekao za CNBC da je prošli mjesec preživio srčani udar i da su ga brzo odvezli u bolnicu, a sad je u pritvoru u zatvoru u Sjevernoj Karolini.

Dodao je da ne ide na dijalizu, te da je karcinom bubrega u četvrtoj fazi. U toj je fazi lako očekivati širenje bolesti na druge organe. Samo 8% ljudi kojima je dijagnosticiran rak bubrega živi duže od pet godina.

Nekadašnji dugogodišnji moćnik s Wall Streeta kriv je za golemu prevaru napravljenu po načelu financijske piramide. Oštetio je na tisuće ljudi, mnogima od njih potpuno je uništio živote. Ukupno je pronevjerio više od 65 milijardi dolara.

Prošle je godine Madoff CNN-u kazao da pati od grižnje savjesti koja mu noćima ne da spavati. Njegov sin, Mark, izvršio je samoubojstvo točno dvije godine nakon što je otac uhićen. Madoffov brat Peter također je osuđen na deset godina zbog prikrivanja zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 11:53