POTRAGA ZA BOEINGOM

NAJVEĆI MISTERIJ DANAŠNJICE Jedini trag pokazao se lažnim

Signali snimljeni u Indijskom oceanu nisu dolazili iz crne kutije nestalog malezijskog Boeinga
TO GO WITH AFP STORY BY JESSICA LOPEZ ESCURE An employee of the SIM Aviation Group, an aviation training organization, checks various controls aboard a flight simulator for Boeing 767-300ER and 757-200 at a training center in Roissy-en-france, near Roissy airport on April 7, 2014. Rental professionnal flight simulators, which cost between 10 and 15 million euros, are now open to the public for an experience worth 360 euros. AFP PHOTO / ERIC PIERMONT
 ERIC PIERMONT/AFP

Malezijski zrakoplov nije se srušio u području iz kojega su dolazili akustični signali, za koje se vjerovalo da dolaze iz crne kutije nestalog Boeinga, izjavio je australski dužnosnik.

Podvodni robot Bluefin-21 završio je svoju potragu za Boeingom i nije pronašao ništao, rekao je on.

Uz pomoć satelitskih podataka, koji su jučer podijeljeni medijima i članovima obitelji, dužnosnici su zaključili da je zrakoplov sa 239 putnika završio svoje putovanje u južnom Indijskom oceanu. No, dosad nije pronađen nijedan trag koji bi riješio najveći misterij današnice.

Četiri akustična signala za koje se vjerovalo da dolaze iz crne kutije zrakoplova, vjerojatno su stizali sa nekoga broda, a poslužili su kao definiranje područja u koje se vjerojatno srušio avion.

- Jučer poslijepodne, podvodni robot završio je svoju posljednju misiju. Podaci su analizirani, a Zajednički koordinacijski centar zaključio je da robot nije pronašao ostatke zrakoplova otkako je počela pretraga južnog Indijskoga oceana. Australski ured za prometnu sigurnost smatra završenom potragu u području iz kojega su dolazili signali te se ono može isključiti iz daljnje potrage za letom MH370, stoji u priopćenju Zajedničkog koordinacijskog centra.

Podvodno pretraživanje morskoga dna u južnom Indijskom oceanu nastavit će se tek za dva mjeseca uz pomoć posebnih uređaja, kakve posjeduje tek nekoliko tvrtki u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:06