TRAGEDIJA NA AUTOCESTI

NAJTEŽI TRENUCI NOGOMETNE LEGENDE Piksijev bratić vozio je autobus smrti: 'Teško mi je, molim za sve ozlijeđene'

U nesreći je jedna žena poginula, a više desetaka ih je ranjeno. Zoran Stojković je navodno zaspao...

U nesreći autobusa koja je u ponedjeljak potresla Srbiju jedna je žena poginula, a više desetaka osoba je ozlijeđeno. Riječ je o turistima koji su se iz Grčke vraćali u Beograd, a vozač Zoran Stojković navodno je zaspao oko 4 sata ujutro u blizini Bubanj potoka na autocesti blizu srbijanske prijestolnice zbog čega je bus sletio s ceste i prevrnuo se.

Kako izvještava Blic, vozaču su navodno smrskane noge i u izuzetno je teškom stanju, a isti list javlja da je Stojković zapravo bratić jugoslavenske nogometne legende Dragana Stojkovića Piksija.

'Moj bratić je vozio autobus koji je sletio s ceste kod Bubanj potoka. Izražavam sućut obitelji stradale i molim se da svi ozlijeđeni budu dobro', rekao je Piksi za Blic .

Tragična vijest zatekla ga je u trenutku kada se spremao za svečanost u japanskom veleposlanstvu na kojoj je odlikovan Proljetnim carskim odlikovanjem.

'U ponedjeljak oko podneva zvali su me rođaci. Rekli su mi da se dogodila nesreća, da je autobus sletio, da se pretpostavlja da je Zoran vozio... Bio sam šokiran potpuno. On i ja smo vrlo bliski. On je dobar, obiteljski čovjek, ima dvoje djece, alkohol nikada nije popio', kaže Stojković i dodaje da su zatim vijesti počele stizati iz minute u minutu.

'Nisam se čuo sa Zoranom. On ne može pričati. Teško je ozlijeđen...', zastaje s riječima.

'Ovo je velika tragedija, za sve. Dogodila se nesreća, kao što se nesreće događaju. Jako mi je teško. Izražavam najiskreniju sućut obitelji stradale Dragane Pupić Poljanski i molim se za brz oporavak svih ozlijeđenih i mog bratića Zorana', dodaje Stojković za Blic .

U kući vozača autobusa u niškom selu Pasi Poljani nije bilo voljnih za razgovor.

'Nije još nitko išao u posjet u Beograd jer se do njega ne može. Policija je u bolnici ispred sobe. Pustite me, nisam za razgovor', rekao je Zoranov otac Aleksandar, čija je kuća tik do Piksijeve.

Zoranov otac Aleksandar i Piksijev pokojni otac Dobrivoje rođena su braća pa su i kuće napravili jedan do drugoga. Ni Piksijeva rođena sestra Slađana nije bila voljna za razgovor na ovu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:37