VELIČANSTVEN REKORD

NAJSTARIJA MAJKA ČETVORKI NA SVIJETU Iako već ima 13 djece, od kojih najstarije ima 44 godine, Njemica je u 65. željela još...

Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Baka iz Njemačke šokirala je zemlju prije nekoliko mjeseci objavom o svojoj trudnoći. Ova 65-godišnjakinja otkrila je kako nosi četvorke.

Annegret Raunigk se odlučila na postupak umjetno potpomognute oplodnje (IVF) u Ukrajini nakon što su je liječnici u Njemačkoj odbili. Ova umirovljena učiteljica iz Berlina već ima 13 djece i čak sedmero unučadi, no željela je još potomaka.

Iako su joj nakon rođenja četvorki liječnici rekli da neke bebe možda neće preživjeti jer su bile prerano rođene, ipak su prošlog tjedna svi zajedno napustili rodilište u Berlinu.

Gospođa Raunigk je najstarija majka četvorki na svijetu, a njezini novi planovi zasad ne uključuju još djece, tek preseljenje u neko manje mjesto nedaleko Berlina. Svojoj djeci želi priuštiti život u većoj kući, a ona se želi maknuti iz okruženja koje osuđuje njezinu odluku o podvrgavanju umjetnoj oplodnji.

Neeta, Bence, Fjonn i Dries su rođeni carskim rezom u rodilištu Charite u Berlinu. Oni će sada postati najmlađi članovi obitelji koja već broji 13 braće i sestara u dobi od 10 do 44 godine. Najveća motivacija za još djece bila je želja gđe Raunigk da svojoj najmlađoj kćerkici Leili podari brata ili sestru s kojima se može igrati.

Dvije bebice su nakon rođenja imale zdravstvene komplikacije i morale su neko vrijeme provesti u inkubatoru, no liječnici su ipak ostali zadivljeni općim dobrim stanjem novorođenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:34