NARUDŽBA IZ MACAA

NAJSKUPLJI ROLLS ROYCE Optočen je zlatom, cijena tajna

 Rolls Royce

Imati što skuplji i luksuzniji automobil stalno je nadmetanje među bogatima i najbogatijima, koji tako pokazuju svoj prestiž. Ima tu i nešto od one Horacijeve “odi et arceo profanum vulgus” (mrzim i prezirem prost puk).

Pa iako ulicama Londona jurcaju razni Ferrariji i slične marke koje posjeduje zlatna mladež iz zemalja i dalje velikih izvoznica nafte, a čija cijena kod običnog puka izaziva šok, svi se sada mogu sakriti iza Stephena Hunga.

Prijevoz iz snova

To je bogatun koji u Macau otvara novi, izuzetno luksuzan hotel “The 13”. I koji je odlučio svojim najvažnijim (i jasno, najbogatijim) gostima ponuditi prijevoz iz snova: Rolls Royce Phantom ukrašen zlatom, dva komada. Cijena - prava sitnica, rekao bi Sir Oliver iz grupe TNT, ali ovdje ona ostaje poslovnom tajnom. No, iz kompanije su izvijestili kako je riječ o najskupljim modelima koji su ikad izašli s njihove proizvodne trake. No, Hung ima stila, nisu to kao kade divljih diktatora od čistog zlata. Ovdje je zlato prikriveno, ali zato jako dobro vidljivo. Kao prvo, zlato je u boji. Riječ je o posebnoj kombinaciji koja se sastoji od 40-mikronskog sloja zlata koji je kombiniran sa staklom i aluminijem. Boja je nanesena u 10 slojeva, i to ručno, sve je radio jedan čovjek kistom - ne bilo kakvim, već izrađenim od vjeveričje dlake. I nije taj posao bio završen začas.

Sretan broj

Trebalo je tu boju prvo dobro promiješati - iz tvrtke poručuju da im je za to trebalo osam pokušaja, baš slučajno da se poklopi s brojem koji se u Macau smatra sretnim. Zlatna je i maska te znak Rolls Roycea, poznati Sprit of Ecstasy, koji je izrađen od 24-karatnog zlata. Podnožje na kojem stoji pokriveno je sa 97,1 gramom 18-karatnog zlata, a maska je također od 24-karatnog zlata. Zlatne su i drške kišobrana koji se nalaze u vratima s unutarnje strane. Zlatne su papučice na koje se stane kad se ulazi ili izlazi.

Automobili, dakle, za najvažnije među najvažnijim gostima. Otvorenje hotela očekuje se uskoro, a onda će i ova dva čuda tehnike krenuti ulicama Macaa. Stanovnici jedva čekaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:36