NOVI SKANDAL

NAJPLAĆENIJI VODITELJ VIJESTI DOBIO OTKAZ MINUTU PRIJE NEGO JE TREBAO UĆI U STUDIO Uplakana voditeljica jedva objavila: 'Napastovao je žene'

 
 Lucas Jackson/File Photo / REUTERS

Matt Lauer, voditelj emisije 'Today', jutarnjeg programa američke televizijske kuće NBC, u srijedu je naprasno dobio otkaz, i to nakon što ga je zasad neimenovana kolegica optužila za seksualno uznemiravanje, prenosi The New York Times.

- U ponedjeljak navečer primili smo prijavu u kojoj je naša zaposlenica detaljno opisala neprimjereno seksualno ponašanje gospodina Lauera. Nakon ozbiljne istrage, utvrđena je jasna povreda statuta naše tvrtke. Zbog toga smo odlučili prekinuti suradnju s Mattom. Iako je ovo prva žalba na gospodina Lauera, koji je za NBC News radio više od 20 godina, imamo razloga vjerovati kako to vjerojatno nije bio izolirani incident - objasnio je direktor NBC Newsa Andrew Lack, i to u priopćenju koje je poslao svima u redakciji svega nekoliko minuta prije nego što je u srijedu ujutro krenuo program uživo, koji je trebao voditi Lauer.

The New York Times piše da su se odmah u ponedjeljak sastali sa ženom koja je optužila popularnog voditelja za seksualno uznemiravanje, ali ona, objašnjavaju, još nije spremna iznijeti svoju priču u javnost i do daljnjega želi ostati anonimna.

Savannah Guthrie, koja je s 59-godišnjim Mattom Lauerom posljednjih nekoliko godina bila suvoditeljica emisije 'Today', informaciju o njegovu otkazu gledateljima je objavila u srijedu, a nekoliko minuta prije nego što su se upalile kamere, šefovi su joj u studio doveli zamjensku suvoditeljicu Hodu Kotb.

- Sve što mogu reći jest da smo slomljeni, ja sam slomljena - rekla je pred kamerama jedva suzdržavajući suze. Lauera, inače najplaćenijeg voditelja neke informativne emisije u Americi, opisala je kao vrlo dragog prijatelja, ali istodobno joj je žao zlostavljane kolegice, kojoj se divi jer je, kaže, "trebalo skupiti hrabrosti i reći što joj se dogodilo".

- Kako ljubav prema pojedincu pomiriti s činjenicom da se ta ista osoba može tako loše ponašati prema drugom ljudskom biću - zapitala se shrvana voditeljica Savannah Guthrie.

Na Lauerov otkaz na sebi svojstven način osvrnuo se i američki predsjednik Donald Trump. Na Twitteru je napisao sljedeće: "Sad kad su se riješili Matta, pitam se kad će izvršni urednici otkazati suradnju onima koji u javnost uporno plasiraju lažne vijesti?".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:04