DIRLJIVA PRIČA

NAJBOLJI PRIJATELJI ZAUVIJEK Sedmogodišnjak prikupio 300 tisuća kuna za operaciju bolesnog prijatelja

 You Caring

Molim vas pomognite mi skupiti novce kako bi pomogao svom prijatelju Braydenu. On je stvarno dobra osoba.

Tu je poruku odaslao sedmogodišnji dječak Quinn Callender iz Maple Ridgea u Kanadi, koji će učini sve kako bi skupio dovoljno novaca za operaciju prijatelja koji boluje od cerebralne paralize.

S tim ciljem je maleni Quinn odlučio postaviti štand s limunadom, te je na taj način uz veliku podršku roditelja nesretnog djeteta pokrenuo javnu kampanju prikupljanja novca.

U kratkom roku prikupljeno je skoro 300 tisuća kuna što je hrabrom Braydenu omogućilo zakazivanje termina operacije.

Sve je počelo kada je otac bolesnog djeteta, Travis Grozdanich rekao za CBS kako je operacija njegovog sina jedino moguća u New Jerseyu, te da košta oko 100 tisuća kuna.

FOTO: Facebook

Jednog dana Quinn je u školi saznao za to te je odlučio djelovati.

- Kada sam došao kući rekao sam roditeljima da želim napraviti štand s limunadom kako bi im pomogao skupiti novac - rekao je Quinn.

Prema riječima njegove majke, Heather Rooney, štand je napravio od kartona. To je bio samo početak, jer je i ona sam rekla kako treba razmišljati šire.

Tako je na stranici za prikupljanje pomoći, You Caring, pokrenuta kampanja 'Moj prijatelj Bryden'. Cilj je bio skupiti 100 tisuća kuna koje su potrebne za operaciju, a do danas prikupljeno skoro 300 tisuća.

Na toj stranici, Quinn je ispričao kako je njegov prijatelj teško hoda zbog previše napetih mišića.

- Nekada ne može držati korak s drugom djecom jer često pada - rekao je dječak ispričavši kako njegov prijatelj svakog dana ide na terapiju kako bi hodao.

- Nekada ga stvarno boli. Kada sam s njim bio kod fizioterapeuta pokušao sam mu pomoći u trenucima boli - dodao je dječak u dirljivoj poruci koju završava s molbom za pomoć u prikupljanju sredstava za njegovog prijatelja jer je jako dobra osoba.

Travis Grozdanich, Brydenov otac, kaže kako je u Kanadi moguća drugačija operacija, ali bi ona njegovog sina možda ostavila nepokretnim.

Inače, dječaci u nedjelju posluživali limunadu ispred lokalne trgovine, a na sebi su imali majice s natpisom ' kada ti život da limune, napravi limunadu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:24