MASAKR U ŠOPING CENTRU

NAIROBI CSI Strani forenzičari preplavili Westgate, uhićeno 10 sumnjivaca

Petero napadača je ubijeno i da očekuje se pronalazak još nekoliko tijela ubijenih terorista. Dosad je uhićeno deset osoba. Forenzički uviđaj trajat će najmanje tjedan dana
 Simon Maina / AFP

U Keniju su stigli strani stručnjaci iz Amerike, Velike Britanije, Njemačke, Kanade i Interpolovi specijalisti, kako bi kenijskoj policiji pomogli u prikupljanju tragova i dokaza u Westgate shopping centru u Nairobiju, gdje su pripadnici terorističke skupine al-Shabaab prije pet dana ubili 67 ljudi i ranili njih više od 170.

Pet terorista je ubijeno, priča se da ima uhićenih i da su neki pobjegli, ali za to nema potvrde. Forenzičari su preplavili shopping centar, prikupljajući balističke dokaze, uzorke za DNK analizu i ostale tragove. Kenijski ministar unutarnjih poslova Joseph Ole Lenku rekao je da je petero napadača ubijeno i da očekuju da u Westgateu nađu još nekoliko tijela ubijenih terorista.

Počeli su sprovodi ubijenih civila, policajaca i vojnika. Ministar Lenku kaže da se broj mrtvih neće puno povećati kad se centar do kraja raščisti. Forenzički uviđaj trajat će najmanje tjedan dana.

FOTO: MEĐU UBIJENIMA U KENIJI I SLAVNA TV-VODITELJICA Bila je u šestom mjesecu trudnoće

Policija se fokusirala na identifikaciju napadača i pokušavaju utvrdili je li među njima bila i “bjelkinja” kako se nagađa, a riječ je o Britanki Samanthi Braithwaite, glavnoj al-Qaidinoj regruterki u Istočnoj Africi i udovici Jermainea Lindseya, jednog od bombaša koji su 2005. napali londonski metro i gradske autobuse.

OVA ŽENA ORGANIZATOR JE POKOLJA U KENIJI 'Bijela udovica' supruga je bombaša iz londonske podzemne

Dosad je, prema tvrdnjama ministra Lenkua, u vezi s napadom na Westgate u Nairobiju uhićeno deset osoba. Jedan od njih je Britanac koji je pokušao pobjeći iz Kenije u Tursku, ali je u posljednji tren skinut s leta za Istanbul.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:42