POTRESNA ISPOVIJEST

MURDOCH OTVORIO DUŠU 'Slomio sam se i potpuno šokirao kada sam saznao da me žena vara s Blairom'

Medijski mogul Rupert Murdoch otvorio je dušu u opsežnom intervjuu za magazin Fortune. Bez zadrške progovorio je o mučnoj brakorazvodnoj parnici kroz koju je prošao sa sada već bivšom suprugom Wendi Deng koja ga je navodno varala s bivšim britanskim premijerom Tonyjem Blairom.

Novinaru je ispričao sve o potresnom trenutku kada je saznao za tajne vikende koje njegova supruga provodi u Blairovom društvu. Priznao je kako ga je slomila i šokirala spoznaja da je njegova supruga u ljubavnom odnosu s drugim muškarcem. Dodao je kako je u zapisima iz njenog dnevnika doznao da prema njemu gaji 'duboke osjećaje' te da joj se čini da se 'malo zaljubila'.

S bivšim britanskim premijerom Deng se na Murdochovom ranču sastajala u listopadu 2012. i u travnju 2013. godine. Prema nekim informacijama, zajedničko vrijeme provodili su i na jahti.

Murdoch je za aferu doznao dok je boravio u Australiji.

- Odmah sam se vratio kako bi preispitao osoblje. Uspostavilo se da su svi znali. O tome se pričalo, ali mi nitko nije htio otvoreno reći što se događa. Kada sam s njima razgovarao neki od njih su mi priznali da je Blair prespavao na ranču. Jednom je noć proveo kod Wendi u sobi, a jedan mi je zaposlenik rekao kako je za osoblje posebno neugodna situacija bila kada su zajedno večerali i hranili jedno drugo. Dakle, radili su to otvroeno, pred drugima, rekao je Murdoch i dodao kako je tjedan dana kasnije podnio zahtjev za razvod. Njihov je brak službeno okončan u studenom prošle godine nakon 14 godina.

Murdoch je dodao kako je ljubavne poruke iz dnevnika vidio tek nakon razvoda te da su mu ti zapisi bili dodatna potvrda da je donio pravu odluku. Jedino zbog čega žali je razvlačenje čitave afere po medijima.

- Volio bih da je sve moglo proći u tišini, kazao je Murdoch.

Murdoch i Deng imaju dvije kćeri, a jednoj od njih Blair je kum. Bivši britanski premijer oženjen je za Cherie Blair i odbija priznati da je postojala bilo kakva veza između njega i Murdochove supruge.

Pet mjeseci nakon razvoda, Murdoch tvrdi da je okrenuo novu stranicu u svom životu. Kupio je veliki vinograd u Moragi te dva velika stana koja se protežu na čak tri kata nebodera na Madison Parku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:43